Meer informatie over MijnOLVG
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Als klinisch perfusionist bedien je de hart-longmachine. Dit apparaat neemt de functie van hart en longen over tijdens een operatie. Je voert voortdurend metingen en controles uit van bloedwaarden en bloeddrukken en zo nodig corrigeer je deze. Je zult voornamelijk de circulatie overnemen van patiënten bij hartoperaties waarbij hartkleppen worden vervangen/gerepareerd, omleidingen op het hart worden gemaakt, de aortaboog (gedeeltelijk) wordt vervangen of combinaties hiervan. In OLVG worden kijkoperatietechnieken toegepast om hartkleppen te repareren of te vervangen. Tijdens de operaties vorm je samen een thoraxchirurg, een thoraxanesthesist en hun assistenten een team.
Na afronding van de opleiding kun je zelfstandig de circulatie (perfusie) verzorgen met een hart- longmachine en verantwoording dragen voor het gebruik van hartondersteunende apparatuur op de ICU.
Afdelingsinformatie
De medische unit Cardio-thoracale Chirurgie van OLVG houdt zich bezig met de hart- en longchirurgie. Per jaar worden ruim 850 hartchirurgische en 100 longchirurgische operaties gedaan. Lees meer over:
Tijdens deze HBO-opleiding leer je al werkend. Dit wil zeggen dat je naast je werk als klinisch perfusionist in opleiding op de afdeling Cardio-thoracale Chirurgie in OLVG, een theoretisch gedeelte volgt aan het opleidingsinstituut van het LUMC in Leiden.
Theorie
Het theoretisch gedeelte van de opleiding bevat onder andere de onderwerpen: anatomie, fysiologie, pathologie, thoraxchirurgie, anesthesiologie, cardiologie en biochemie. Daarnaast leer je ook hoe je met patiënten en met medische techniek moet omgaan, hoe je met collega’s samenwerkt en hoe je de kwaliteit van het vak hoog houdt.
Praktijk
Je werkt op de medische unit Cardio-thoracale Chirurgie van OLVG. Buiten het werken op de afdeling perfusie op de operatiekamer doe je stages op afdelingen, zoals: ICU, CCU, hartkamer, verpleegafdeling, HKCL, hartfunctie-afdeling. Daarnaast loop je stage in een ander ziekenhuis en in een ziekenhuis met kinderhartchirurgie.
Toelatingseisen |
Om toegelaten te worden tot de post-HBO-opleiding tot klinisch perfusionist moet je in het bezit zijn van een HBO-diploma in een fysische, biologische of chemische richting, of een hiermee vergelijkbaar opleidingsniveau. Daarnaast is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent en zeer nauwkeurig kunt werken. |
Opleidingsduur en lesdagen |
De opleiding duurt gemiddeld 3,5 jaar en start in principe in oktober van ieder kalenderjaar. Je werkt gedurende de opleiding in een dienstverband van minimaal 32 en bij voorkeur 36 uur. |
Solliciteren |
Op dit moment bieden wij geen opleidingsplekken. Wil je op de hoogte worden gebracht van de eerstvolgende wervingsronde? Abonneer je dan op OLVG vacaturemail. |
Kosten en salaris |
Het ziekenhuis betaalt de opleiding, inclusief de bijbehorende literatuur. Wel moet dan aan de gestelde voorwaarden worden voldaan. Afhankelijk van leeftijd, ervaring en opleiding bieden wij een salaris van minimaal € 2.505,- en maximaal € 3.906,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. De genoemde salarisbedragen zijn afgeleid van FWG-schaal 60. |
Diploma |
Na afronding van de opleiding ontvang je het diploma Klinisch Perfusionist dat landelijk erkend is. Ook word je opgenomen in het CZO-register Gediplomeerde Klinisch Perfusionisten. |
*Voorwaarden: In principe vergoedt OLVG de kosten van de opleiding die aan het opleidingsinstituut moeten worden betaald. In sommige gevallen is de terugbetalingsregeling van toepassing. Dit is het geval wanneer de leer/arbeidsovereenkomst op verzoek van de werknemer, of door de werknemer veroorzaakte verwijtbare redenen, gedurende de opleiding wordt beëindigd.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
OLVG, Locatie Oost:
Dhr. L. Tepaske, Klinisch Perfusionist
T: 020 599 26 31
Mevr. H.J. van Harten, Klinisch Perfusionist
T: 020 599 26 31