Het OLVG doet mee aan de landelijke Open Dag van Zorg en Welzijn op zaterdag 17 maart. Een geweldige kans om een kijkje achter de schermen te nemen en het ziekenhuis van een heel andere kant te beleven. Je bent van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur aan het Oosterpark!

Open dag 2010

Poppendokters aan het werk

Bent u nieuwsgierig naar bijvoorbeeld de Spoedeisende Hulp, Intensive Care of Radiologie? Kies dan voor een rondleiding en kom alles te weten. Of neem een kijkje in een operatiekamer. Heeft u vragen over bijvoorbeeld diabetes, moedervlekken of orgaan- en weefseldonatie? Loop dan langs bij de informatiemarkt.

Zelf aan de slag
Liever zelf aan de slag? Laat dan bijvoorbeeld uw ogen testen en bloedsuiker en bloeddruk meten. Of laat uw arm in het gips zetten en bekijk bacteriën door een microscoop. Voor de jongste bezoekers is er ook veel te doen zoals een bezoek aan de poppendokter, zelf een operatie uitvoeren of een baby verzorgen in een couveuse!

Landelijke open dag
In heel Nederland openen op 17 maart meer dan 1000 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor jong en oud voor een unieke blik achter de schermen van het ziekenhuis, de jeugdzorg, de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en natuurlijk ook bij de gehandicaptenzorg, thuiszorgorganisaties, etc. De Open Dag van Zorg en Welzijn is een initiatief van Stichting RegioPlus, het samenwerkingsverband van alle regionale arbeidsmarktorganisaties voor de zorg.

Nieuwsgierig wat er allemaal op 17 maart te beleven valt?
Bekijk hier het hele programma: