Oncologische Zorg
M. van Nes

M.E. van Nes

verpleegkundig specialist

Aandachtsgebieden

oncologie, hepatitis

Ik werk als verpleegkundig specialist op de polikliniek Maag- Darm – Leverziekten (MDL) en Chirurgie. Als u zich voor het eerst meldt op de poli MDL kan het zijn dat u mij als eerste ziet voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek kijk ik wat er nodig is om uw klacht te verhelderen.

Mijn aandachtsgebied is oncologie. Als verpleegkundig specialist volg ik de patiënt door het gehele diagnostische proces wanneer er dikkedarm-, alvleesklier-, maag- of leverkanker wordt geconstateerd. Dit is een zeer intensief traject waarbij patiënten veel verschillende gezichten zullen zien. Als casemanager coördineer ik de behandeling en de onderzoeken. Tevens ben ik voor de patiënt bij vragen of problemen het eerste aanspreekpunt binnen het ziekenhuis. Na een eventuele operatie ben ik samen met de chirurg verantwoordelijk voor de controleperiode en zie ik de patiënt regelmatig terug op de poli Chirurgie.

Daarnaast heb ik nog een aandachtsgebied hepatitis. Dit kan door verschillende oorzaken komen, en ook chronisch worden. Daardoor kan het zijn dat ik een patiënt een aantal keer per jaar terugzie voor controles.

Opleiding en werkervaring

Specialist sinds

2012

Bij OLVG sinds

2008

Opleiding

  • HBO Verpleegkunde, Groningen
  • Master Advanced Nursing Practice, Leiden

Werkervaring

  • Chirurgie
  • Oncologie/hematologie
  • Endoscopie- en behandelafdeling
  • Interne geneeskunde/Maag-, Darm-, Leverziekten

Talen

Nederlands, Engels