Home

Intensive Carewij zijn er voor u op ingrijpende momenten

Intensive Care | OLVG

Contact & afspraak

Locatie West

020 510 87 19

Locatie Oost

020 599 30 07

Als u opgenomen wordt in ons ziekenhuis, gebeurt dit vaak op een 'gewone' verpleegafdeling. Op welke afdeling u ligt is meestal afhankelijk van de aandoening waarvoor u wordt behandeld. U wordt opgenomen op de Intensive Care (IC) indien één of meerdere vitale lichaamsfuncties zodanig worden bedreigd dat extra behandeling of speciale bewaking nodig is. Dit kan zijn als gevolg van een operatie, hartstilstand, ziekte of ongeval. Als de extra zorg niet meer nodig is, gaat u terug naar een “gewone” verpleegafdeling.

Op de Intensive Care werkt een groot medisch team. Dit team bestaat uit een intensivist, eventueel een intensivist in opleiding, arts-assistent, IC-verpleegkundige en IC-verpleegkundige in opleiding. De intensivist is de hoofdbehandelaar die gespecialiseerd is in het behandelen van patiënten die intensieve behandeling nodig hebben en is verantwoordelijk voor de patiënten die opgenomen zijn op de IC. De arts-assistenten werken onder supervisie van de intensivist.

OLVG heeft op beide hoofdlocaties een Intensive Care, die over verschillende faciliteiten beschikken om u de zorg te bieden die u nodig hebt. 

Opname op een Intensive Care is niet alleen voor de patiënt maar ook voor familie en naasten ingrijpend. Dat snappen wij heel goed. Onze verpleegkundigen en intensivisten beantwoorden uw vragen graag. 

Kinderen op bezoek op de Intensive Care

Een bezoek aan de Intensive Care maakt vaak veel indruk op een kind. Bent u van plan om kinderen mee op bezoek te nemen? Bekijk dan de fotoboek(en) die speciaal voor kinderen zijn gemaakt voor  locatie Oost en voor locatie West.

Apparatuur op de IC

Alle kamers op de Intensive Care zijn uitgerust met gespecialiseerde apparaten om de lichaamsfuncties te observeren en te kunnen ondersteunen als dat nodig is. Er is bijvoorbeeld een monitor om de bloeddruk, de temperatuur, het hartritme en het zuurstofgehalte van de patiënt te meten. Veel patiënten worden beademd door een machine als dat nodig is. Soms staat er een soort dialyseapparaat, dat tijdelijk de nierfunctie kan vervangen.