Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

17 mei 2022

Aandacht voor jezelf kunnen zijn en je veilig voelen

Het is vandaag de dag tegen homo-bi-intersekse en transgenderfobie. Helaas komt ongelijke behandeling van mensen vanwege hun seksuele gerichtheid en genderidentiteit nog altijd voor in Nederland. Ook in OLVG hebben wij op dit onderwerp nog te leren*. En juist daarom staan wij stil bij deze dag. Want het is belangrijk dat íedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.  

OLVG-medewerkers Joost de Wolf, Sonja Gerber en Mourad Belbikkey vertellen hieronder open over hun regenboogrelatie, coming out en de stappen die OLVG volgens hen nog kan zetten.

Lees verder
 • 18 mei 2022

  ‘Het lijkt wel dagelijks volle maan’ Lisa Wessels vertelt over agressie in OLVG

  Lisa Wessels is een van de gezichten van de campagne tegen agressie. In haar tijd als verpleegkundige op de afdeling Acute Opname zag ze het aantal incidenten toenemen. Ze besloot aandachtsvelder Agressie te worden en meer aandacht voor het onderwerp te vragen. ‘Collega’s voelen zich soms zo onveilig dat ze door de beveiliging naar hun auto worden begeleid. Dat is echt onacceptabel.’

  Lees verder
 • 12 mei 2022

  Dag van de Zorg 4 patiënten over de band met ‘hun’ OLVG’er

  Het ziekenhuis, je komt er als patiënt liever niet. Maar als het toch nodig is om er vaker of langer te verblijven, dan is het fijn als het goed klikt met de medewerkers die voor je zorgen. In het kader van de Dag van de Zorg laten we 4 patiënten aan het woord over de bijzondere band met ‘hun’ zorgmedewerker.

  Lees verder
 • 28 april 2022

  Patiënte Gerri had slaapapneu ik deed enkel hazenslaapjes

  Vandaag wordt in OLVG de 100e tongzenuwstimulator geplaatst. Dit kastje in de borstkas activeert tijdens de slaap de tongzenuw, waardoor bij mensen met slaapapneu de klachten sterk afnemen. Voor patiënt Gerri Prinsen (59) betekent de tongzenuwstimulator dat ze eindelijk een paar uur achter elkaar kan slapen én dat ze weer naast haar partner in bed kan liggen.

  Lees verder
 • 22 april 2022

  Neonatologieverpleegkundige Robin de Coninck ik zag tranen uit haar ooghoeken rollen

  Elke patiënt is bijzonder en uniek. Door de intensieve gesprekken, verzorging en het contact met de omringende familie bouw je als arts of verpleegkundige vaak snel een band op. En sommige patiënten blijven je voor altijd bij. In dit interview vertelt neonatologieverpleegkundige Robin de Coninck (32) waarom baby Lilly een speciaal plekje in haar hart heeft. ‘In haar dagboek heb ik wel 7 pagina’s volgeschreven.’

  Lees verder
 • 02 maart 2022

  Een leven in een maand zoektocht naar levenslessen bij tumornieuws

  Marlies, moeder van 3 kinderen kreeg de diagnose darmkanker. ‘Een ongenode gast had intrede gedaan in mijn lichaam’. Haar persoonlijke verhaal over de eerste maand na het nieuws deelt ze nu. ‘Hopelijk kan ik door mijn ervaringen te delen wat steun en herkenning bieden aan iedereen die een nare diagnose krijgt. Misschien helpt het al om te lezen dat je niet de enige bent…’

  Lees verder
 • 05 januari 2022

  Internist Kees Brinkman na 3, 6 en 12 maanden evalueerden we de consequenties van corona op een systematische manier  

  Kees Brinkman is internist-infectioloog en hoogleraar inwendige geneeskunde, met als specialisatie hiv. Naast hiv houdt hij zich ook bezig met infectieziekten in het algemeen.

   

  Lees verder
 • 20 oktober 2021

  Freek Muller lag 70 dagen in OLVG ik moest eigenlijk best afkicken…

  Als headhunter werkte Freek Muller (62) jaren binnen de medische wereld. Deze zomer belandde hij plotseling aan de andere kant van ‘het bureau’, als patiënt. Maar liefst 70 dagen was hij opgenomen in OLVG. Zijn goede en slechte momenten, zijn lof en aanbevelingen deelt hij in dit interview. 

  Lees verder
 • 12 oktober 2021

  Baby Loss Awareness Week in het water kreeg ze haar mooie roze huidje weer terug

  Dit jaar vindt van 9 t/m 15 oktober de Baby Loss Awareness Week plaats. Een week waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en wat dit verlies voor ouders, familie en vrienden betekent. Voor OLVG wilde Annelieke Snoeren haar verhaal graag delen. In 2019 was zij 24 weken zwanger van haar eerste kindje, toen ze met rugklachten naar het ziekenhuis werd doorverwezen. ‘De huisarts dacht aan een nierbekkenontsteking, maar op de echo bleek het hartje van onze baby niet meer te kloppen.’

  Lees verder
 • 07 oktober 2021

  Vera Lagerburg dankzij de subsidie wordt de 3D-prikarm verder ontwikkeld

  In OLVG wordt steeds vaker een 3D-printer voor medische doeleinden gebruikt. Zo ontwikkelden de medisch instrumentenmakers samen met een onderzoeksteam een 3D-prikarm. Dankzij een subsidie wordt deze arm nu verder ontwikkeld en breder ingezet. Klinisch fysicus Vera Lagerburg is nauw betrokken bij dit traject.

  Lees verder

Pagina's