Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

20 oktober 2021

70 dagen in OLVG: ‘ik moest eigenlijk best afkicken…’ Interview Freek Muller

Als headhunter werkte Freek Muller (62) jaren binnen de medische wereld. Deze zomer belandde hij plotseling aan de andere kant van ‘het bureau’, als patiënt. Maar liefst 70 dagen was hij opgenomen in OLVG. Zijn goede en slechte momenten, zijn lof en aanbevelingen deelt hij in dit interview. 

Lees verder
 • 12 oktober 2021

  Baby Loss Awareness Week ‘In het water kreeg ze haar mooie roze huidje weer terug’

  Dit jaar vindt van 9 t/m 15 oktober de Baby Loss Awareness Week plaats. Een week waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en wat dit verlies voor ouders, familie en vrienden betekent. Voor OLVG wilde Annelieke Snoeren haar verhaal graag delen. In 2019 was zij 24 weken zwanger van haar eerste kindje, toen ze met rugklachten naar het ziekenhuis werd doorverwezen. ‘De huisarts dacht aan een nierbekkenontsteking, maar op de echo bleek het hartje van onze baby niet meer te kloppen.’

  Lees verder
 • 07 oktober 2021

  Vera Lagerburg dankzij de subsidie wordt de 3D-prikarm verder ontwikkeld

  In OLVG wordt steeds vaker een 3D-printer voor medische doeleinden gebruikt. Zo ontwikkelden de medisch instrumentenmakers samen met een onderzoeksteam een 3D-prikarm. Dankzij een subsidie wordt deze arm nu verder ontwikkeld en breder ingezet. Klinisch fysicus Vera Lagerburg is nauw betrokken bij dit traject.

  Lees verder
 • 18 november 2019

  Uroloog Liselotte Boevé biopt van de prostaat via de huid is veiliger en minder belastend

  ‘Elk jaar krijgen meer dan 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Nog veel meer mannen laten in het ziekenhuis via een biopsie (afname van een klein stukje weefsel met een naald) onderzoeken óf ze prostaatkanker hebben. Een onderzoek dat spannend is en waar zij vaak erg tegenop zien. In OLVG willen we dat patiënten hier zo weinig mogelijk last van hebben. Daarom bieden wij een methode die veiliger en minder belastend is: het perineaal biopt.

  Lees verder
 • 15 november 2019

  Psychiatrische advisering rondom de zwangerschap dat je met zorg omringd bent, geeft vertrouwen

  Liefdevol kijkt Nurdan naar haar slapende dochter in de wandelwagen. De bijna tien weken oude Soma ziet er gezond en tevreden uit. Net als Nurdan zelf. ‘Door de OLVG POP-poli voelden mijn man en ik ons veilig.’

  Lees verder
 • 13 november 2019

  Spreekuur Nazorg Delier niet meer in de war

  Mevrouw Barbiers lag in OLVG met een hevige blaasontsteking in combinatie met een delier, plotselinge verwardheid. De ontsteking was gelukkig binnen een week over, net als het delier. En na een prettig gesprek op het spreekuur Nazorg na een Delier is ze van de schrik bekomen.

  Lees verder
 • 12 november 2019

  Expertisecentrum voor schouder en elleboog ik realiseerde me niet hoe bijzonder dit is

  Voor complexe schouderproblemen heeft OLVG een expertisecentrum geopend. Vóór een operatie maakt de orthopedisch chirurg een 3D-filmpje met een CT-scan. Zo kan hij de operatie optimaal voorbereiden, voor het beste resultaat.

  Lees verder
 • 07 oktober 2019

  Ik werd gereanimeerd zonder de AED was ik er niet meer geweest 

  Bert kreeg 8 jaar geleden een hartinfarct. Op 2 juli 2019 kreeg hij op 64-jarige leeftijd een hartstilstand op de voetbalclub. 'Ik heb twee keer geluk gehad, zonder de AED was ik er niet meer geweest.'

  Lees verder
 • 13 juni 2019

  smaakverstoring tijdens behandeling voor kanker ik at alleen nog maar om te overleven

  Toen Robert Greene in 2012 werd behandeld voor darmkanker, had hij nog geen idee dat hierdoor ook zijn smaak zou veranderen. Inmiddels weet hij beter. Hij heeft zelfs een stichting opgericht voor mensen die smaakverstoring ervaren tijdens of na een behandeling.

  Lees verder

Pagina's