Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

14 juni 2022

Knappe Kop: Florian van Hunnik

Knappe koppen. In OLVG hebben we er genoeg. In deze rubriek maak je kennis met de bijzondere talenten van onze verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Vandaag stellen we je voor aan Florian van Hunnik, verpleegkundige en manager op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) én aanjager van de digitalisering van het ziekenhuis. ‘Er is alle reden om meer snelheid te maken.’

Lees verder
  • 12 november 2019

    Expertisecentrum voor schouder en elleboog ik realiseerde me niet hoe bijzonder dit is

    Voor complexe schouderproblemen heeft OLVG een expertisecentrum geopend. Vóór een operatie maakt de orthopedisch chirurg een 3D-filmpje met een CT-scan. Zo kan hij de operatie optimaal voorbereiden, voor het beste resultaat.

    Lees verder
  • 07 oktober 2019

    Ik werd gereanimeerd zonder de AED was ik er niet meer geweest 

    Bert kreeg 8 jaar geleden een hartinfarct. Op 2 juli 2019 kreeg hij op 64-jarige leeftijd een hartstilstand op de voetbalclub. 'Ik heb twee keer geluk gehad, zonder de AED was ik er niet meer geweest.'

    Lees verder
  • 13 juni 2019

    smaakverstoring tijdens behandeling voor kanker ik at alleen nog maar om te overleven

    Toen Robert Greene in 2012 werd behandeld voor darmkanker, had hij nog geen idee dat hierdoor ook zijn smaak zou veranderen. Inmiddels weet hij beter. Hij heeft zelfs een stichting opgericht voor mensen die smaakverstoring ervaren tijdens of na een behandeling.

    Lees verder
  • 28 maart 2019

    Experimenteel onderzoek bij darmkanker Trudy koos ervoor zich niet te laten opereren

    In februari 2018 werd bij Trudy endeldarmkanker ontdekt. Gelukkig in een vroeg stadium. Toen zij in OLVG de kans kreeg een experimentele behandelmethode te ondergaan – zonder operatie om de endeldarm te verwijderen – hoefde ze niet lang na te denken. ‘Zonder endeldarm door het leven, dat is niet niks.’

    Lees verder
  • 21 maart 2019

    Ongewenst urineverlies: 8 misvattingen over behandeling met Botox

    Bij ongewenst urineverlies denk je niet meteen aan een Botox-behandeling. Toch is het in OLVG al jaren een veelgebruikte en effectieve manier om van de klachten af te komen. Maar is Botox niet giftig? En kun je dat wel onbeperkt gebruiken? Uroloog Marina Hovius ontkracht 8 misvattingen over behandeling met Botox.

    Lees verder
  • 11 maart 2019

    ‘Een kijkoperatie biedt enorme voordelen vergeleken met een gewone leveroperatie’

    'Darmkanker is een ingrijpende ziekte, die vaak pas laat wordt ontdekt. Ongeveer de helft van de mensen met darmkanker krijgt uitzaaiingen naar de lever. Zo’n diagnose is een enorme klap voor iedereen die ermee te maken krijgt. Je kunt hier alleen van genezen door een leveroperatie. Dit is een grote ingreep, vooral omdat dit tot voor kort via een grote buikoperatie gedaan moest worden. Tegenwoordig kan deze ingreep minimaal-invasief, via een kijkoperatie.'

    Lees verder
  • 20 februari 2019

    Amanda Klaassen de schouder is een dynamisch gewricht

    De BITE-studie onderzoekt wat de beste operatieve behandeling is bij een beschadigde bicepspees.

    Lees verder
  • 20 februari 2019

    Mireille Stelwagen hé wat interessant!

    Over het onderzoek 'Empowerment of parents of Sick Newborns in neonatal level 2 wards', naar de ervaringen van ouders en zorgprofessionals met familiegerichte zorg in het Anna Paviljoen.

    Lees verder
  • 20 februari 2019

    Sara Daliri ik draag graag een steentje bij aan medicatieveiligheid

    Over wetenschappelijk onderzoek naar de medicatieveiligheid rondom de ontslagperiode.

    Lees verder

Pagina's