Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

24 mei 2022

‘Ik kan beter mijn haar bruin verven’ Yasmin van Gaalen vertelt over agressie in OLVG

Yasmin van Gaalen is een van de gezichten van de campagne tegen agressie in OLVG. Ze is verpleegkundige op de afdeling Acute Opname en sinds een paar maanden aandachtsvelder Agressie. ‘Agressieve patiënten zijn niet altijd toerekeningsvatbaar, hun bezoekers wel. Als zij dan toch gaan schreeuwen en dreigen en door de politie het ziekenhuis worden uitgezet, blijf ik beduusd achter. Waarom moet dit nou zo?’

Lees verder
  • 18 augustus 2017

    Alissa ontwierp een compleet nieuwe infuuspaal ik ging weg als patiënt en kwam terug als ontwerper

    Acht maanden lag Alissa in OLVG, soms vijf weken achteraan aan een infuus. ‘Die infuuspaal kon ik niet meer zien.'Na een lange herstelperiode is ze er, gelukkig, ontzettend goed uitgekomen. Onlangs kwam ze terug om haar uitvinding te presenteren; een zachte, draagbare infuuspaal.

    Lees verder
  • 18 augustus 2017

    primeur met 3D-geprinte heup bijzonder dat ik dit verschil kan maken

    Melinda Witbreuk is orthopedisch chirurg. Met hart en ziel gespecialiseerd in kinderen. Onlangs had ze een primeur. Als eerste in Nederland gebruikte ze een 3D-geprinte plaat om een ‘afgegleden heupkop’ te corrigeren.

    Lees verder
  • 03 augustus 2017

    operationeel manager Peter Bocxe over diversiteit in OLVG binnen ons ziekenhuis kan ik heel open zijn dat ik een relatie heb met een man

    Toch zijn er helaas nog collega’s die het wel moeilijk vinden om te zijn wie ze zijn, zelfs hier in het Amsterdamse OLVG. Ruim 7 jaar geleden merkte ik dat en vroeg onze raad van bestuur: waarom gaan wij als ziekenhuis niet meevaren met de Gay Pride.

    Lees verder
  • 01 augustus 2017

    kinderarts Şükrü Genco over diversiteit in OLVG zijn moeder vroeg of ik hem kon genezen

    Tijdens de Gaypride viert Amsterdam – en met ons heel Nederland – dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Je geslacht of geaardheid? Doet er niet toe. Ons ziekenhuis is een vurig aanhanger van dit gedachtengoed en dat proberen we al jarenlang ook uit te dragen tijdens de Canal Parade, het hoogtepunt van de Gay Pride. 

    Lees verder
  • 27 juli 2017

    Rust en zelfvertrouwen centering pregnancy

    Sylvana Troeleman-Booij vertelt over haar ervaring met centering pregnancy: ‘Vanaf de eerste bijeenkomst wist ik dat ik hier veel aan ging hebben.’

    Lees verder
  • 12 juli 2017

    Gynaecoloog Menke Hazewinkel over urineverlies ik hoor vaak 'ik wou dat ik dit veel eerder had gedaan'

    Een moeder van vijf kinderen uit West, een Amsterdamse gymlerares en een vitale Purmerendse met een drukke baan in de zorg. Drie vrouwen uit mijn spreekuur die één ding gemeen hebben: ze hebben een druk en actief leven. En ja, een klacht die hen belemmert dat leven op volle snelheid te leiden: urineverlies wanneer ze zich inspannen.

    Lees verder
  • 16 juni 2017

    Al 23 jaar een pacemaker ik voel me heel goed

    Hij was nog maar 36 jaar, toen hij zich constant duizelig voelde. Meneer Basaran bleek een hartritmestoornis te hebben. De oplossing? Een pacemaker.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Louisette Peters in 90 seconden van je bloedverlies af

    Had je als vrouw vroeger – en dan bedoel ik nog maar een jaar of 5 tot 10 jaar geleden - last van hevig bloedverlies tijdens je menstruatie en konden medicijnen dit niet verhelpen? Dan was er nog 1 optie om van je klachten af te komen: je baarmoeder laten verwijderen. Dit was een grote operatie, met alles wat daarbij komt kijken: narcose, pijn, 4 dagen in het ziekenhuis en 6 weken herstel. Dit kan tegenwoordig anders, vertelt OLVG-gynaecoloog Louisette Peters.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Verpleegkundig consulent Marieke Boerema waarom praten vrouwen toch zo weinig met elkaar over de overgang?

    Vrouwen praten nog liever met elkaar over hun belastingaangifte dan over de overgang”, verzucht verpleegkundig consulent Marieke Boerema. "Daardoor weten veel vrouwen amper wat ze kunnen verwachten van deze fase. En door het hardnekkige idee dat het ‘zwak’ zou zijn om medische hulp te vragen bij overgangsklachten blijven vrouwen bovendien soms jarenlang onnodig tobben over ernstige problemen.

    Lees verder

Pagina's