Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

24 mei 2022

‘Ik kan beter mijn haar bruin verven’ Yasmin van Gaalen vertelt over agressie in OLVG

Yasmin van Gaalen is een van de gezichten van de campagne tegen agressie in OLVG. Ze is verpleegkundige op de afdeling Acute Opname en sinds een paar maanden aandachtsvelder Agressie. ‘Agressieve patiënten zijn niet altijd toerekeningsvatbaar, hun bezoekers wel. Als zij dan toch gaan schreeuwen en dreigen en door de politie het ziekenhuis worden uitgezet, blijf ik beduusd achter. Waarom moet dit nou zo?’

Lees verder
  • 28 maart 2018

    casemanager Simone Röttgering ik maak graag tijd voor een persoonlijk gesprek

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een (gespecialiseerd) verpleegkundige: de casemanager. Simone Röttgering is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 19 maart 2018

    casemanager Glaresa Molly juist kleine gebaren maken een groot verschil

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een (gespecialiseerd) verpleegkundige: de casemanager. Glaresa Molly is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.  

    Lees verder
  • 15 maart 2018

    casemanager Ellen van den Boogaard ik kan dat stapje extra zetten voor mijn patiënten

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een gespecialiseerd verpleegkundige: de casemanager. Ellen van den Boogaard is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 01 maart 2018

    MDL-arts Caroline Wientjes minder ingrijpende behandeling bij vroege diagnose darmkanker

    Darmkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen bijna 14.000 mensen te horen dat ze de ziekte hebben. Sinds 2014 kan iedereen boven de 55 eens per twee jaar meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Met dit onderzoek kan de ziekte in een vroeg stadium – als iemand nog geen klachten heeft – worden opgespoord. Enorm belangrijk. Want hoe vroeger je darmkanker  opspoort, hoe groter de kans op genezing.

    Lees verder
  • 08 februari 2018

    digitale coach voor COPD mijn leven is een stuk rustiger geworden

    Mevrouw Bot voelt zich prettiger sinds ze een digitale coach gebruikt om haar longklachten te bewaken. ‘Het is beter voor mijn longen én voor mijn gemoedsrust.’

    Lees verder
  • 08 februari 2018

    chemobehandeling darmkanker kan vaak gehalveerd dit was een enorme opluchting

    Een nieuw inzicht: bij sommige gevallen van dikkedarmkanker blijkt een chemokuur van vier behandelingen bijna net zo effectief als van acht behandelingen. Goed nieuws, dat mensen als Hokon helpt nog sneller te genezen.

    Lees verder
  • 03 februari 2018

    over psychologische zorg bij kanker kanker raakt een heel gezin

    Je hebt een gezin met jonge kinderen en een rijk, gevuld leven. En dan krijg je nieuws dat de grond onder je voeten vandaan trekt. Je hebt kanker en wordt niet meer beter. Een horrorscenario dat je niemand toewenst, maar voor sommige van mijn patiënten realiteit is. 

    Lees verder
  • 23 november 2017

    10 jaar hiv-sneltestweek in OLVG het draait om méér dan prikken en een preventiepraatje

    Verpleegkundig consulent Klaas Hoeksema is vanaf het eerste uur betrokken bij de gratis én anonieme hiv-test. OLVG organiseert de sneltestweek al 10 jaar in de week rondom Wereld Aids Dag.

    Lees verder
  • 16 november 2017

    over vroeggeboren baby’s de ouders bevinden zich in een emotionele achtbaan

    Wist u dat er in Nederland dagelijks 47 baby’s te vroeg worden geboren? En dat er van die prematuren per dag 3 overlijden? Daarnaast is er een forse kans op een blijvende handicap. Daarom vindt Jennie van Tilburg, teamleider Neonatologie van locatie West, het goed dat OLVG op 17 november aandacht besteedt aan Wereld Prematuren Dag.

    Lees verder

Pagina's