Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

14 juni 2022

Knappe Kop: Florian van Hunnik

Knappe koppen. In OLVG hebben we er genoeg. In deze rubriek maak je kennis met de bijzondere talenten van onze verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Vandaag stellen we je voor aan Florian van Hunnik, verpleegkundige en manager op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) én aanjager van de digitalisering van het ziekenhuis. ‘Er is alle reden om meer snelheid te maken.’

Lees verder
  • 07 juni 2018

    David fietst de Alpe d‘HuZes mijn droom komt uit

    David Aubert (51) stelde zich vorig jaar een doel tijdens zijn intensieve chemotherapie in OLVG: in 2018 zou hij de Alpe d’HuZes fietsen in zijn geboorteland Frankrijk. Nu, 10 maanden later, staat hij er. Klaar om de Alpe te bedwingen voor het goede doel.

    Lees verder
  • 15 mei 2018

    Bekkenbodemklachten zijn te verhelpen ik kan weer wandelen

    Bekkenbodemklachten frustreren en maken vaak onzeker. Maar erover praten én weten dat er iets aan te doen is, maakt al een wereld van verschil. Ook mevrouw Lange (68) leidt, na haar behandeling in het Bekkenbodemcentrum, weer een onbezorgd en vooral actief leven.

    Lees verder
  • 06 mei 2018

    Family Integrated Care in Anna Paviljoen steeds meer vertrouwen in suite 19

    In het Anna Paviljoen werken we volgens het zorgconcept Family Integrated Care. Daarbij staat de hechting tussen ouders en kind voorop en participeren ouders in de zorg voor hun pasgeborene. 

    Lees verder
  • 09 april 2018

    mijnheer Unver onderging een dotterbehandeling bij OLVG ik kon hier met al mijn vragen terecht

    Een paar weken geleden kreeg mijnheer Unver (79) last van vervelende klachten; pijn op de borst, ademhalingsproblemen, steeds sneller moe. De klachten werden erger en hij dacht: hier klopt iets niet. Zijn huisarts verwees hem door naar OLVG, daar kon hij snel terecht voor een dotterbehandeling. 

    Lees verder
  • 28 maart 2018

    casemanager Simone Röttgering ik maak graag tijd voor een persoonlijk gesprek

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een (gespecialiseerd) verpleegkundige: de casemanager. Simone Röttgering is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 19 maart 2018

    casemanager Glaresa Molly juist kleine gebaren maken een groot verschil

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een (gespecialiseerd) verpleegkundige: de casemanager. Glaresa Molly is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.  

    Lees verder
  • 15 maart 2018

    casemanager Ellen van den Boogaard ik kan dat stapje extra zetten voor mijn patiënten

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een gespecialiseerd verpleegkundige: de casemanager. Ellen van den Boogaard is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 01 maart 2018

    MDL-arts Caroline Wientjes minder ingrijpende behandeling bij vroege diagnose darmkanker

    Darmkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen bijna 14.000 mensen te horen dat ze de ziekte hebben. Sinds 2014 kan iedereen boven de 55 eens per twee jaar meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Met dit onderzoek kan de ziekte in een vroeg stadium – als iemand nog geen klachten heeft – worden opgespoord. Enorm belangrijk. Want hoe vroeger je darmkanker  opspoort, hoe groter de kans op genezing.

    Lees verder
  • 08 februari 2018

    digitale coach voor COPD mijn leven is een stuk rustiger geworden

    Mevrouw Bot voelt zich prettiger sinds ze een digitale coach gebruikt om haar longklachten te bewaken. ‘Het is beter voor mijn longen én voor mijn gemoedsrust.’

    Lees verder

Pagina's