Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

14 juni 2022

Knappe Kop: Florian van Hunnik

Knappe koppen. In OLVG hebben we er genoeg. In deze rubriek maak je kennis met de bijzondere talenten van onze verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Vandaag stellen we je voor aan Florian van Hunnik, verpleegkundige en manager op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) én aanjager van de digitalisering van het ziekenhuis. ‘Er is alle reden om meer snelheid te maken.’

Lees verder
  • 29 september 2017

    hartpoli speciaal voor vrouwen omdat hartproblemen bij vrouwen vaak niet begrepen worden

    Ruim vijf jaar geleden opende OLVG als één van de eersten in Amsterdam een hartpoli speciaal voor vrouwen. Cardioloog Jutta Schroeder-Tanka ziet tijdens dit spreekuur voor hartklachten vrouwen uit het hele land. Vandaag, op Dress Red Day, blikt Jutta terug én kijkt ze vooruit.

    Lees verder
  • 09 september 2017

    de rookstoppolikliniek als je het echt wilt, lukt het

    Roken is slecht voor de gezondheid. Dat weet iedereen. Toch lukt het niet iedereen te stoppen met roken. Gelukkig helpt de rookstoppolikliniek van OLVG.

    Lees verder
  • 06 september 2017

    Dicky leerde lezen toen hij 30 was ik heb mijn lijf en leven weer in de hand

    Laaggeletterden kampen vaak met overgewicht en gezondheidsproblemen. Uit schaamte durven ze hun taalprobleem meestal niet met zorgverleners te delen, met alle gevolgen van dien. En daar moet verandering in komen, vindt ervaringsdeskundige Dicky Gingnagel (48).

    Lees verder
  • 04 september 2017

    Het Taalpunt voor betere gezondheidsvaardigheden lezen en schrijven is ze altijd lastig blijven vinden

    Wist u dat 1 op de 6 inwoners van Nederland laaggeletterd is? Het is dus niet vanzelfsprekend dat iedereen alle medische informatie goed begrijpt. Er kunnen gemakkelijk misverstanden ontstaan, vooral als het gaat over ziekte en gezondheid . Als taalvrijwilliger bij het Taalpunt in OLVG maak ik dit regelmatig mee.

    Lees verder
  • 28 augustus 2017

    Debbie maakt mooiste dag nog mooier  nu kan mevrouw Lopez met wensambulance naar bruiloft dochter 

    Al vijf weken ligt mevrouw Lopez (51) in OLVG. De van origine Dominicaanse herstelt van een zware darmoperatie. Als een patiënt zo lang op de afdeling ligt, bouw je een bijzondere band op. Dus toen verpleegkundige Debbie Wokke hoorde dat mevrouw Lopez de bruiloft van haar dochter zou missen, kwam ze in actie.

     

    Lees verder
  • 18 augustus 2017

    Alissa ontwierp een compleet nieuwe infuuspaal ik ging weg als patiënt en kwam terug als ontwerper

    Acht maanden lag Alissa in OLVG, soms vijf weken achteraan aan een infuus. ‘Die infuuspaal kon ik niet meer zien.'Na een lange herstelperiode is ze er, gelukkig, ontzettend goed uitgekomen. Onlangs kwam ze terug om haar uitvinding te presenteren; een zachte, draagbare infuuspaal.

    Lees verder
  • 03 augustus 2017

    operationeel manager Peter Bocxe over diversiteit in OLVG binnen ons ziekenhuis kan ik heel open zijn dat ik een relatie heb met een man

    Toch zijn er helaas nog collega’s die het wel moeilijk vinden om te zijn wie ze zijn, zelfs hier in het Amsterdamse OLVG. Ruim 7 jaar geleden merkte ik dat en vroeg onze raad van bestuur: waarom gaan wij als ziekenhuis niet meevaren met de Gay Pride.

    Lees verder
  • 01 augustus 2017

    kinderarts Şükrü Genco over diversiteit in OLVG zijn moeder vroeg of ik hem kon genezen

    Tijdens de Gaypride viert Amsterdam – en met ons heel Nederland – dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Je geslacht of geaardheid? Doet er niet toe. Ons ziekenhuis is een vurig aanhanger van dit gedachtengoed en dat proberen we al jarenlang ook uit te dragen tijdens de Canal Parade, het hoogtepunt van de Gay Pride. 

    Lees verder
  • 27 juli 2017

    Rust en zelfvertrouwen centering pregnancy

    Sylvana Troeleman-Booij vertelt over haar ervaring met centering pregnancy: ‘Vanaf de eerste bijeenkomst wist ik dat ik hier veel aan ging hebben.’

    Lees verder

Pagina's