Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

14 juni 2022

Knappe Kop: Florian van Hunnik

Knappe koppen. In OLVG hebben we er genoeg. In deze rubriek maak je kennis met de bijzondere talenten van onze verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Vandaag stellen we je voor aan Florian van Hunnik, verpleegkundige en manager op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) én aanjager van de digitalisering van het ziekenhuis. ‘Er is alle reden om meer snelheid te maken.’

Lees verder
  • 28 april 2022

    Patiënte Gerri had slaapapneu ik deed enkel hazenslaapjes

    Vandaag wordt in OLVG de 100e tongzenuwstimulator geplaatst. Dit kastje in de borstkas activeert tijdens de slaap de tongzenuw, waardoor bij mensen met slaapapneu de klachten sterk afnemen. Voor patiënt Gerri Prinsen (59) betekent de tongzenuwstimulator dat ze eindelijk een paar uur achter elkaar kan slapen én dat ze weer naast haar partner in bed kan liggen.

    Lees verder
  • 22 april 2022

    Neonatologieverpleegkundige Robin de Coninck ik zag tranen uit haar ooghoeken rollen

    Elke patiënt is bijzonder en uniek. Door de intensieve gesprekken, verzorging en het contact met de omringende familie bouw je als arts of verpleegkundige vaak snel een band op. En sommige patiënten blijven je voor altijd bij. In dit interview vertelt neonatologieverpleegkundige Robin de Coninck (32) waarom baby Lilly een speciaal plekje in haar hart heeft. ‘In haar dagboek heb ik wel 7 pagina’s volgeschreven.’

    Lees verder
  • 02 maart 2022

    Een leven in een maand zoektocht naar levenslessen bij tumornieuws

    Marlies, moeder van 3 kinderen kreeg de diagnose darmkanker. ‘Een ongenode gast had intrede gedaan in mijn lichaam’. Haar persoonlijke verhaal over de eerste maand na het nieuws deelt ze nu. ‘Hopelijk kan ik door mijn ervaringen te delen wat steun en herkenning bieden aan iedereen die een nare diagnose krijgt. Misschien helpt het al om te lezen dat je niet de enige bent…’

    Lees verder
  • 05 januari 2022

    Internist Kees Brinkman na 3, 6 en 12 maanden evalueerden we de consequenties van corona op een systematische manier  

    Kees Brinkman is internist-infectioloog en hoogleraar inwendige geneeskunde, met als specialisatie hiv. Naast hiv houdt hij zich ook bezig met infectieziekten in het algemeen.

     

    Lees verder
  • 20 oktober 2021

    Freek Muller lag 70 dagen in OLVG ik moest eigenlijk best afkicken…

    Als headhunter werkte Freek Muller (62) jaren binnen de medische wereld. Deze zomer belandde hij plotseling aan de andere kant van ‘het bureau’, als patiënt. Maar liefst 70 dagen was hij opgenomen in OLVG. Zijn goede en slechte momenten, zijn lof en aanbevelingen deelt hij in dit interview. 

    Lees verder
  • 12 oktober 2021

    Baby Loss Awareness Week in het water kreeg ze haar mooie roze huidje weer terug

    Dit jaar vindt van 9 t/m 15 oktober de Baby Loss Awareness Week plaats. Een week waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor babysterfte en wat dit verlies voor ouders, familie en vrienden betekent. Voor OLVG wilde Annelieke Snoeren haar verhaal graag delen. In 2019 was zij 24 weken zwanger van haar eerste kindje, toen ze met rugklachten naar het ziekenhuis werd doorverwezen. ‘De huisarts dacht aan een nierbekkenontsteking, maar op de echo bleek het hartje van onze baby niet meer te kloppen.’

    Lees verder
  • 07 oktober 2021

    Vera Lagerburg dankzij de subsidie wordt de 3D-prikarm verder ontwikkeld

    In OLVG wordt steeds vaker een 3D-printer voor medische doeleinden gebruikt. Zo ontwikkelden de medisch instrumentenmakers samen met een onderzoeksteam een 3D-prikarm. Dankzij een subsidie wordt deze arm nu verder ontwikkeld en breder ingezet. Klinisch fysicus Vera Lagerburg is nauw betrokken bij dit traject.

    Lees verder
  • 18 november 2019

    Uroloog Liselotte Boevé biopt van de prostaat via de huid is veiliger en minder belastend

    ‘Elk jaar krijgen meer dan 12.000 mannen de diagnose prostaatkanker. Nog veel meer mannen laten in het ziekenhuis via een biopsie (afname van een klein stukje weefsel met een naald) onderzoeken óf ze prostaatkanker hebben. Een onderzoek dat spannend is en waar zij vaak erg tegenop zien. In OLVG willen we dat patiënten hier zo weinig mogelijk last van hebben. Daarom bieden wij een methode die veiliger en minder belastend is: het perineaal biopt.

    Lees verder
  • 15 november 2019

    Psychiatrische advisering rondom de zwangerschap dat je met zorg omringd bent, geeft vertrouwen

    Liefdevol kijkt Nurdan naar haar slapende dochter in de wandelwagen. De bijna tien weken oude Soma ziet er gezond en tevreden uit. Net als Nurdan zelf. ‘Door de OLVG POP-poli voelden mijn man en ik ons veilig.’

    Lees verder

Pagina's