Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

14 juni 2022

Knappe Kop: Florian van Hunnik

Knappe koppen. In OLVG hebben we er genoeg. In deze rubriek maak je kennis met de bijzondere talenten van onze verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Vandaag stellen we je voor aan Florian van Hunnik, verpleegkundige en manager op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) én aanjager van de digitalisering van het ziekenhuis. ‘Er is alle reden om meer snelheid te maken.’

Lees verder
  • 22 juni 2022

    1 jaar verpleegkundig stafbestuur ‘Niets over ons, zonder ons.’

    ‘Niets over ons, zonder ons.’ Onder dat motto werd vandaag precies een jaar geleden het verpleegkundig stafbestuur (VSB) in OLVG geïnstalleerd. Het VSB geeft verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zeggenschap en een plek aan de bestuurstafel. Op deze eerste verjaardag kijken we met bestuurslid Anita de Vette en commissielid Wout van der Ploeg terug én vooruit. 

    Lees verder
  • 24 mei 2022

    ‘Ik kan beter mijn haar bruin verven’ Yasmin van Gaalen vertelt over agressie in OLVG

    Yasmin van Gaalen is een van de gezichten van de campagne tegen agressie in OLVG. Ze is verpleegkundige op de afdeling Acute Opname en sinds een paar maanden aandachtsvelder Agressie. ‘Agressieve patiënten zijn niet altijd toerekeningsvatbaar, hun bezoekers wel. Als zij dan toch gaan schreeuwen en dreigen en door de politie het ziekenhuis worden uitgezet, blijf ik beduusd achter. Waarom moet dit nou zo?’

    Lees verder
  • 18 mei 2022

    ‘Het lijkt wel dagelijks volle maan’ Lisa Wessels vertelt over agressie in OLVG

    Lisa Wessels is een van de gezichten van de campagne tegen agressie. In haar tijd als verpleegkundige op de afdeling Acute Opname zag ze het aantal incidenten toenemen. Ze besloot aandachtsvelder Agressie te worden en meer aandacht voor het onderwerp te vragen. ‘Collega’s voelen zich soms zo onveilig dat ze door de beveiliging naar hun auto worden begeleid. Dat is echt onacceptabel.’

    Lees verder
  • 17 mei 2022

    Aandacht voor jezelf kunnen zijn en je veilig voelen

    Het is vandaag de dag tegen homo-bi-intersekse en transgenderfobie. Helaas komt ongelijke behandeling van mensen vanwege hun seksuele gerichtheid en genderidentiteit nog altijd voor in Nederland. Ook in OLVG hebben wij op dit onderwerp nog te leren*. En juist daarom staan wij stil bij deze dag. Want het is belangrijk dat íedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.  

    OLVG-medewerkers Joost de Wolf, Sonja Gerber en Mourad Belbikkey vertellen hieronder open over hun regenboogrelatie, coming out en de stappen die OLVG volgens hen nog kan zetten.

    Lees verder
  • 12 mei 2022

    Dag van de Zorg 4 patiënten over de band met ‘hun’ OLVG’er

    Het ziekenhuis, je komt er als patiënt liever niet. Maar als het toch nodig is om er vaker of langer te verblijven, dan is het fijn als het goed klikt met de medewerkers die voor je zorgen. In het kader van de Dag van de Zorg laten we 4 patiënten aan het woord over de bijzondere band met ‘hun’ zorgmedewerker.

    Lees verder
  • 28 april 2022

    Patiënte Gerri had slaapapneu ik deed enkel hazenslaapjes

    Vandaag wordt in OLVG de 100e tongzenuwstimulator geplaatst. Dit kastje in de borstkas activeert tijdens de slaap de tongzenuw, waardoor bij mensen met slaapapneu de klachten sterk afnemen. Voor patiënt Gerri Prinsen (59) betekent de tongzenuwstimulator dat ze eindelijk een paar uur achter elkaar kan slapen én dat ze weer naast haar partner in bed kan liggen.

    Lees verder
  • 22 april 2022

    Neonatologieverpleegkundige Robin de Coninck ik zag tranen uit haar ooghoeken rollen

    Elke patiënt is bijzonder en uniek. Door de intensieve gesprekken, verzorging en het contact met de omringende familie bouw je als arts of verpleegkundige vaak snel een band op. En sommige patiënten blijven je voor altijd bij. In dit interview vertelt neonatologieverpleegkundige Robin de Coninck (32) waarom baby Lilly een speciaal plekje in haar hart heeft. ‘In haar dagboek heb ik wel 7 pagina’s volgeschreven.’

    Lees verder
  • 02 maart 2022

    Een leven in een maand zoektocht naar levenslessen bij tumornieuws

    Marlies, moeder van 3 kinderen kreeg de diagnose darmkanker. ‘Een ongenode gast had intrede gedaan in mijn lichaam’. Haar persoonlijke verhaal over de eerste maand na het nieuws deelt ze nu. ‘Hopelijk kan ik door mijn ervaringen te delen wat steun en herkenning bieden aan iedereen die een nare diagnose krijgt. Misschien helpt het al om te lezen dat je niet de enige bent…’

    Lees verder
  • 05 januari 2022

    Internist Kees Brinkman na 3, 6 en 12 maanden evalueerden we de consequenties van corona op een systematische manier  

    Kees Brinkman is internist-infectioloog en hoogleraar inwendige geneeskunde, met als specialisatie hiv. Naast hiv houdt hij zich ook bezig met infectieziekten in het algemeen.

     

    Lees verder

Pagina's