Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

14 juni 2022

Knappe Kop: Florian van Hunnik

Knappe koppen. In OLVG hebben we er genoeg. In deze rubriek maak je kennis met de bijzondere talenten van onze verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Vandaag stellen we je voor aan Florian van Hunnik, verpleegkundige en manager op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) én aanjager van de digitalisering van het ziekenhuis. ‘Er is alle reden om meer snelheid te maken.’

Lees verder
  • 23 november 2017

    10 jaar hiv-sneltestweek in OLVG het draait om méér dan prikken en een preventiepraatje

    Verpleegkundig consulent Klaas Hoeksema is vanaf het eerste uur betrokken bij de gratis én anonieme hiv-test. OLVG organiseert de sneltestweek al 10 jaar in de week rondom Wereld Aids Dag.

    Lees verder
  • 16 november 2017

    over vroeggeboren baby’s de ouders bevinden zich in een emotionele achtbaan

    Wist u dat er in Nederland dagelijks 47 baby’s te vroeg worden geboren? En dat er van die prematuren per dag 3 overlijden? Daarnaast is er een forse kans op een blijvende handicap. Daarom vindt Jennie van Tilburg, teamleider Neonatologie van locatie West, het goed dat OLVG op 17 november aandacht besteedt aan Wereld Prematuren Dag.

    Lees verder
  • 18 oktober 2017

    De overgang 7 misvattingen ontkracht door gynaecoloog Dorenda van Dijken

    De overgang: de helft van de wereldbevolking krijgt ermee te maken. Van alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft 80 procent klachten. Op OLVG, locatie West werken we al jaren met een menopauzeteam van ervaren specialisten. Tijdens het spreekuur horen we dagelijks welke misvattingen er nog steeds zijn rond de overgang. Tijd om die eens op een rijtje te zetten.

    Lees verder
  • 18 oktober 2017

    Boksen tegen borstkanker ik wil deze vrouwen in hun kracht zetten

    ‘Drie jaar geleden heb ik voor mezelf een knop omgezet en ben ik begonnen met sporten. Dit heeft mijn leven een nieuwe wending gegeven. Ik veranderde van een niet fitte, vermoeide vrouw in iemand die weer energiek én gelukkiger in het leven staat. Die ervaring, dat gevoel gun ik anderen ook. Dit bracht me op het idee om tijdens de landelijke Borstkankermaand iets sportiefs en krachtigs te organiseren voor vrouwelijke (ex)patiënten.’

    Lees verder
  • 11 oktober 2017

    Van discotheek naar chemotherapie Mercedes heeft borstkanker

    In het weekend danst ze in clubs en discotheken. Vrijdag krijgt ze haar vijfde chemotherapie in OLVG. ‘Soms moet ik heel erg lachen in mijzelf.  Sta ik mooi opgemaakt te dansen met een pruik op. Al die mensen die naar me kijken moesten eens weten…’, aldus de 33-jarige van oorsprong Perzische Mercedes Khani.

    Lees verder
  • 09 oktober 2017

    over diastolisch hartfalen na de juiste diagnose leefde mijn vader weer op

    De conditie van de heer Turan ging achteruit, ondanks veelvuldige behandelingen voor zijn hartklachten. Op gegeven moment werd hij zelfs opgegeven. Tot cardioloog Van Heerebeek diastolisch hartfalen vaststelde; een relatief onbekende aandoening.

    Lees verder
  • 29 september 2017

    hartpoli speciaal voor vrouwen omdat hartproblemen bij vrouwen vaak niet begrepen worden

    Ruim vijf jaar geleden opende OLVG als één van de eersten in Amsterdam een hartpoli speciaal voor vrouwen. Cardioloog Jutta Schroeder-Tanka ziet tijdens dit spreekuur voor hartklachten vrouwen uit het hele land. Vandaag, op Dress Red Day, blikt Jutta terug én kijkt ze vooruit.

    Lees verder
  • 09 september 2017

    de rookstoppolikliniek als je het echt wilt, lukt het

    Roken is slecht voor de gezondheid. Dat weet iedereen. Toch lukt het niet iedereen te stoppen met roken. Gelukkig helpt de rookstoppolikliniek van OLVG.

    Lees verder
  • 06 september 2017

    Dicky leerde lezen toen hij 30 was ik heb mijn lijf en leven weer in de hand

    Laaggeletterden kampen vaak met overgewicht en gezondheidsproblemen. Uit schaamte durven ze hun taalprobleem meestal niet met zorgverleners te delen, met alle gevolgen van dien. En daar moet verandering in komen, vindt ervaringsdeskundige Dicky Gingnagel (48).

    Lees verder

Pagina's