Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

14 juni 2022

Knappe Kop: Florian van Hunnik

Knappe koppen. In OLVG hebben we er genoeg. In deze rubriek maak je kennis met de bijzondere talenten van onze verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Vandaag stellen we je voor aan Florian van Hunnik, verpleegkundige en manager op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) én aanjager van de digitalisering van het ziekenhuis. ‘Er is alle reden om meer snelheid te maken.’

Lees verder
  • 06 mei 2018

    Family Integrated Care in Anna Paviljoen steeds meer vertrouwen in suite 19

    In het Anna Paviljoen werken we volgens het zorgconcept Family Integrated Care. Daarbij staat de hechting tussen ouders en kind voorop en participeren ouders in de zorg voor hun pasgeborene. 

    Lees verder
  • 09 april 2018

    mijnheer Unver onderging een dotterbehandeling bij OLVG ik kon hier met al mijn vragen terecht

    Een paar weken geleden kreeg mijnheer Unver (79) last van vervelende klachten; pijn op de borst, ademhalingsproblemen, steeds sneller moe. De klachten werden erger en hij dacht: hier klopt iets niet. Zijn huisarts verwees hem door naar OLVG, daar kon hij snel terecht voor een dotterbehandeling. 

    Lees verder
  • 28 maart 2018

    casemanager Simone Röttgering ik maak graag tijd voor een persoonlijk gesprek

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een (gespecialiseerd) verpleegkundige: de casemanager. Simone Röttgering is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 19 maart 2018

    casemanager Glaresa Molly juist kleine gebaren maken een groot verschil

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een (gespecialiseerd) verpleegkundige: de casemanager. Glaresa Molly is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.  

    Lees verder
  • 15 maart 2018

    casemanager Ellen van den Boogaard ik kan dat stapje extra zetten voor mijn patiënten

    Een diagnose darmkanker betekent nogal wat. Het is lichamelijk ingrijpend, maar heeft ook flinke emotionele impact. Daarom biedt OLVG naast medische zorg ook passende, persoonlijke begeleiding met een gespecialiseerd verpleegkundige: de casemanager. Ellen van den Boogaard is één van de zes casemanagers die mensen begeleidt tijdens hun behandeltraject voor darmkanker.

    Lees verder
  • 01 maart 2018

    MDL-arts Caroline Wientjes minder ingrijpende behandeling bij vroege diagnose darmkanker

    Darmkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker in Nederland. Jaarlijks krijgen bijna 14.000 mensen te horen dat ze de ziekte hebben. Sinds 2014 kan iedereen boven de 55 eens per twee jaar meedoen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Met dit onderzoek kan de ziekte in een vroeg stadium – als iemand nog geen klachten heeft – worden opgespoord. Enorm belangrijk. Want hoe vroeger je darmkanker  opspoort, hoe groter de kans op genezing.

    Lees verder
  • 08 februari 2018

    digitale coach voor COPD mijn leven is een stuk rustiger geworden

    Mevrouw Bot voelt zich prettiger sinds ze een digitale coach gebruikt om haar longklachten te bewaken. ‘Het is beter voor mijn longen én voor mijn gemoedsrust.’

    Lees verder
  • 08 februari 2018

    chemobehandeling darmkanker kan vaak gehalveerd dit was een enorme opluchting

    Een nieuw inzicht: bij sommige gevallen van dikkedarmkanker blijkt een chemokuur van vier behandelingen bijna net zo effectief als van acht behandelingen. Goed nieuws, dat mensen als Hokon helpt nog sneller te genezen.

    Lees verder
  • 03 februari 2018

    over psychologische zorg bij kanker kanker raakt een heel gezin

    Je hebt een gezin met jonge kinderen en een rijk, gevuld leven. En dan krijg je nieuws dat de grond onder je voeten vandaan trekt. Je hebt kanker en wordt niet meer beter. Een horrorscenario dat je niemand toewenst, maar voor sommige van mijn patiënten realiteit is. 

    Lees verder

Pagina's