Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

24 mei 2022

‘Ik kan beter mijn haar bruin verven’ Yasmin van Gaalen vertelt over agressie in OLVG

Yasmin van Gaalen is een van de gezichten van de campagne tegen agressie in OLVG. Ze is verpleegkundige op de afdeling Acute Opname en sinds een paar maanden aandachtsvelder Agressie. ‘Agressieve patiënten zijn niet altijd toerekeningsvatbaar, hun bezoekers wel. Als zij dan toch gaan schreeuwen en dreigen en door de politie het ziekenhuis worden uitgezet, blijf ik beduusd achter. Waarom moet dit nou zo?’

Lees verder
  • 04 oktober 2018

    Op de SEH na drugsgebruik mensen denken ‘dit overkomt mij niet’

    Op het scherpst van de snede je hoofd koel houden en met stalen zenuwen knopen doorhakken. Dat is spoedeisende hulp arts Femke Gresnigt wel toevertrouwd. Zij werkt ruim 6 jaar op de SEH van OLVG en doet onderzoek naar recreatief drugsgebruik. Wat drijft haar? En wat ziet ze op gemiddelde werkdag zoal voorbij komen? Vijf vragen aan Femke.

    Lees verder
  • 04 oktober 2018

    mammacareverpeegkundige Francien Rijper borstkanker vraagt vaak ook geestelijk veel

    De diagnose borstkanker komt vaak als een schok. Je komt van een veilige bekende wereld in een vreemde terecht. Waar wat bekend is wegvalt en je grip verliest. Niet alleen op je lijf, maar ook op je leven. Er razen vragen door je hoofd op allerlei niveaus. 

    Lees verder
  • 19 juli 2018

    Spoedeisende Hulp voor kinderen zo veel mogelijk rust, zo min mogelijk pijn

    Hoe zorg je dat kinderen zo veel mogelijk rust en zo min mogelijk pijn ervaren op de Spoedeisende Hulp (SEH)? Kinderarts Paolo Valerio en SEH-arts Mariska Zwartsenburg vonden het antwoord. 

    Lees verder
  • 19 juli 2018

    Patiëntlid mevrouw Deetman je kunt prima zelf inschatten hoeveel je kunt bewegen

    Na een heupoperatie krijg je leefregels. Die beperken in het bewegen en slapen. Is dat nou echt nodig, vroeg mevrouw Deetman zich af. Ze kaartte het aan als patiëntlid van verbeterteam heupartrose. Het resultaat? Sinds kort mogen patiënten naar eigen inzicht bewegen.

    Lees verder
  • 07 juni 2018

    David fietst de Alpe d‘HuZes mijn droom komt uit

    David Aubert (51) stelde zich vorig jaar een doel tijdens zijn intensieve chemotherapie in OLVG: in 2018 zou hij de Alpe d’HuZes fietsen in zijn geboorteland Frankrijk. Nu, 10 maanden later, staat hij er. Klaar om de Alpe te bedwingen voor het goede doel.

    Lees verder
  • 15 mei 2018

    Bekkenbodemklachten zijn te verhelpen ik kan weer wandelen

    Bekkenbodemklachten frustreren en maken vaak onzeker. Maar erover praten én weten dat er iets aan te doen is, maakt al een wereld van verschil. Ook mevrouw Lange (68) leidt, na haar behandeling in het Bekkenbodemcentrum, weer een onbezorgd en vooral actief leven.

    Lees verder
  • 06 mei 2018

    Family Integrated Care in Anna Paviljoen steeds meer vertrouwen in suite 19

    In het Anna Paviljoen werken we volgens het zorgconcept Family Integrated Care. Daarbij staat de hechting tussen ouders en kind voorop en participeren ouders in de zorg voor hun pasgeborene. 

    Lees verder
  • 09 april 2018

    mijnheer Unver onderging een dotterbehandeling bij OLVG ik kon hier met al mijn vragen terecht

    Een paar weken geleden kreeg mijnheer Unver (79) last van vervelende klachten; pijn op de borst, ademhalingsproblemen, steeds sneller moe. De klachten werden erger en hij dacht: hier klopt iets niet. Zijn huisarts verwees hem door naar OLVG, daar kon hij snel terecht voor een dotterbehandeling. 

    Lees verder

Pagina's