Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

14 juni 2022

Knappe Kop: Florian van Hunnik

Knappe koppen. In OLVG hebben we er genoeg. In deze rubriek maak je kennis met de bijzondere talenten van onze verpleegkundigen, artsen en het ondersteunend personeel. Vandaag stellen we je voor aan Florian van Hunnik, verpleegkundige en manager op de Medisch Psychiatrische Unit (MPU) én aanjager van de digitalisering van het ziekenhuis. ‘Er is alle reden om meer snelheid te maken.’

Lees verder
  • 06 februari 2019

    Mariëlle van Pampus een traumatische bevalling kan leiden tot PTSS

    De optimum studie onderzoekt de effectiviteit en veiligheid van EMDR bij zwangeren.

    Lees verder
  • 10 januari 2019

    operatie aan de hartklep het herstel ging nog sneller dan ik had gedacht

    Michel is een jonge veertiger die houdt van hardlopen. Hij heeft een gezin met drie jonge kinderen en een goede baan. Begin november kreeg Michel een minimaal invasieve hartklepoperatie. Nu verbaast hij zich over het snelle herstel.

    Lees verder
  • 04 oktober 2018

    Op de SEH na drugsgebruik mensen denken ‘dit overkomt mij niet’

    Op het scherpst van de snede je hoofd koel houden en met stalen zenuwen knopen doorhakken. Dat is spoedeisende hulp arts Femke Gresnigt wel toevertrouwd. Zij werkt ruim 6 jaar op de SEH van OLVG en doet onderzoek naar recreatief drugsgebruik. Wat drijft haar? En wat ziet ze op gemiddelde werkdag zoal voorbij komen? Vijf vragen aan Femke.

    Lees verder
  • 04 oktober 2018

    mammacareverpeegkundige Francien Rijper borstkanker vraagt vaak ook geestelijk veel

    De diagnose borstkanker komt vaak als een schok. Je komt van een veilige bekende wereld in een vreemde terecht. Waar wat bekend is wegvalt en je grip verliest. Niet alleen op je lijf, maar ook op je leven. Er razen vragen door je hoofd op allerlei niveaus. 

    Lees verder
  • 19 juli 2018

    Spoedeisende Hulp voor kinderen zo veel mogelijk rust, zo min mogelijk pijn

    Hoe zorg je dat kinderen zo veel mogelijk rust en zo min mogelijk pijn ervaren op de Spoedeisende Hulp (SEH)? Kinderarts Paolo Valerio en SEH-arts Mariska Zwartsenburg vonden het antwoord. 

    Lees verder
  • 07 juni 2018

    David fietst de Alpe d‘HuZes mijn droom komt uit

    David Aubert (51) stelde zich vorig jaar een doel tijdens zijn intensieve chemotherapie in OLVG: in 2018 zou hij de Alpe d’HuZes fietsen in zijn geboorteland Frankrijk. Nu, 10 maanden later, staat hij er. Klaar om de Alpe te bedwingen voor het goede doel.

    Lees verder
  • 15 mei 2018

    Bekkenbodemklachten zijn te verhelpen ik kan weer wandelen

    Bekkenbodemklachten frustreren en maken vaak onzeker. Maar erover praten én weten dat er iets aan te doen is, maakt al een wereld van verschil. Ook mevrouw Lange (68) leidt, na haar behandeling in het Bekkenbodemcentrum, weer een onbezorgd en vooral actief leven.

    Lees verder

Pagina's