Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

  • 12 juli 2017

    Gynaecoloog Menke Hazewinkel over urineverlies ik hoor vaak 'ik wou dat ik dit veel eerder had gedaan'

    Een moeder van vijf kinderen uit West, een Amsterdamse gymlerares en een vitale Purmerendse met een drukke baan in de zorg. Drie vrouwen uit mijn spreekuur die één ding gemeen hebben: ze hebben een druk en actief leven. En ja, een klacht die hen belemmert dat leven op volle snelheid te leiden: urineverlies wanneer ze zich inspannen.

    Lees verder
  • 16 juni 2017

    Al 23 jaar een pacemaker ik voel me heel goed

    Hij was nog maar 36 jaar, toen hij zich constant duizelig voelde. Meneer Basaran bleek een hartritmestoornis te hebben. De oplossing? Een pacemaker.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Louisette Peters in 90 seconden van je bloedverlies af

    Had je als vrouw vroeger – en dan bedoel ik nog maar een jaar of 5 tot 10 jaar geleden - last van hevig bloedverlies tijdens je menstruatie en konden medicijnen dit niet verhelpen? Dan was er nog 1 optie om van je klachten af te komen: je baarmoeder laten verwijderen. Dit was een grote operatie, met alles wat daarbij komt kijken: narcose, pijn, 4 dagen in het ziekenhuis en 6 weken herstel. Dit kan tegenwoordig anders, vertelt OLVG-gynaecoloog Louisette Peters.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Paul van Kesteren endometriose, je krijgt er buikpijn van!

    Vrouwen met endometriose – baarmoederslijmvlies dat buiten de baarmoeder zit - gaan voor een behandeling momenteel vaak nog noodgedwongen naar België. Veel Nederlandse artsen durven deze complexe operatie niet aan. En dat moet anders, vindt gynaecoloog Paul van Kesteren. In zijn blog vertelt hij wat hij doet om vrouwen binnen en buiten OLVG de beste behandeling te kunnen bieden.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Verpleegkundig consulent Marieke Boerema waarom praten vrouwen toch zo weinig met elkaar over de overgang?

    Vrouwen praten nog liever met elkaar over hun belastingaangifte dan over de overgang”, verzucht verpleegkundig consulent Marieke Boerema. "Daardoor weten veel vrouwen amper wat ze kunnen verwachten van deze fase. En door het hardnekkige idee dat het ‘zwak’ zou zijn om medische hulp te vragen bij overgangsklachten blijven vrouwen bovendien soms jarenlang onnodig tobben over ernstige problemen.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Verpleegkundige Wilma Gootjes in de gynaecologische stoel

    Een gynaecologisch onderzoek of een gynaecologische behandeling, veel vrouwen zien er erg tegenop. Verpleegkundige Wilma Gootjes van de polikliniek Gynaecologie vertelt in haar blog hoe een nare ervaring uit haar persoonlijke leven haar nog elke dag motiveert om patiënten op een zo goed mogelijke manier te begeleiden.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Erica Janszen lang niet altijd opereren bij een verzakking

    "Ik hoef toch geen matje?", vragen patiënten met een verzakking gynaecoloog Erica Janszen vaak als ze voor het eerst op het spreekuur komen. 'Het is jammer dat dit schrikbeeld is ontstaan', vertelt ze in haar blog, "want er zijn bij een verzakking (prolaps) vaak veel meer behandelmogelijkheden.

    Lees verder
  • 09 juni 2017

    Gynaecoloog Celine Radder het beste uit twee werelden

    Van Sint Lucas Andreas naar OLVG, locatie West… voor mij was het een natuurlijke stap. Achter de schermen was ik er al een tijd mee bezig. Ik was vooral benieuwd naar wat mijn patiënten ervan zouden vinden. Grappig genoeg was het vooral de naam waar mensen aan moesten wennen. ‘Heet het dan niet meer Sint Lucas?’ Nee, zo heet het inderdaad niet meer. 

    Lees verder

Pagina's