Home

Ervaringsverhalenvan onze patiënten en medewerkers 

  • 08 februari 2018

    chemobehandeling darmkanker kan vaak gehalveerd dit was een enorme opluchting

    Een nieuw inzicht: bij sommige gevallen van dikkedarmkanker blijkt een chemokuur van vier behandelingen bijna net zo effectief als van acht behandelingen. Goed nieuws, dat mensen als Hokon helpt nog sneller te genezen.

    Lees verder
  • 03 februari 2018

    over psychologische zorg bij kanker kanker raakt een heel gezin

    Je hebt een gezin met jonge kinderen en een rijk, gevuld leven. En dan krijg je nieuws dat de grond onder je voeten vandaan trekt. Je hebt kanker en wordt niet meer beter. Een horrorscenario dat je niemand toewenst, maar voor sommige van mijn patiënten realiteit is. 

    Lees verder
  • 23 november 2017

    10 jaar hiv-sneltestweek in OLVG het draait om méér dan prikken en een preventiepraatje

    Verpleegkundig consulent Klaas Hoeksema is vanaf het eerste uur betrokken bij de gratis én anonieme hiv-test. OLVG organiseert de sneltestweek al 10 jaar in de week rondom Wereld Aids Dag.

    Lees verder
  • 16 november 2017

    over vroeggeboren baby’s *de ouders bevinden zich in een emotionele achtbaan*

    Wist u dat er in Nederland dagelijks 47 baby’s te vroeg worden geboren? En dat er van die prematuren per dag 3 overlijden? Daarnaast is er een forse kans op een blijvende handicap. Daarom vindt Jennie van Tilburg, teamleider Neonatologie van locatie West, het goed dat OLVG op 17 november aandacht besteedt aan Wereld Prematuren Dag.

    Lees verder
  • 18 oktober 2017

    De overgang 7 misvattingen ontkracht door gynaecoloog Dorenda van Dijken

    De overgang: de helft van de wereldbevolking krijgt ermee te maken. Van alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft 80 procent klachten. Op OLVG, locatie West werken we al jaren met een menopauzeteam van ervaren specialisten. Tijdens het spreekuur horen we dagelijks welke misvattingen er nog steeds zijn rond de overgang. Tijd om die eens op een rijtje te zetten.

    Lees verder
  • 18 oktober 2017

    Boksen tegen borstkanker ik wil deze vrouwen in hun kracht zetten

    ‘Drie jaar geleden heb ik voor mezelf een knop omgezet en ben ik begonnen met sporten. Dit heeft mijn leven een nieuwe wending gegeven. Ik veranderde van een niet fitte, vermoeide vrouw in iemand die weer energiek én gelukkiger in het leven staat. Die ervaring, dat gevoel gun ik anderen ook. Dit bracht me op het idee om tijdens de landelijke Borstkankermaand iets sportiefs en krachtigs te organiseren voor vrouwelijke (ex)patiënten.’

    Lees verder
  • 11 oktober 2017

    Van discotheek naar chemotherapie Mercedes heeft borstkanker

    In het weekend danst ze in clubs en discotheken. Vrijdag krijgt ze haar vijfde chemotherapie in OLVG. ‘Soms moet ik heel erg lachen in mijzelf.  Sta ik mooi opgemaakt te dansen met een pruik op. Al die mensen die naar me kijken moesten eens weten…’, aldus de 33-jarige van oorsprong Perzische Mercedes Khani.

    Lees verder
  • 09 oktober 2017

    over diastolisch hartfalen *na de juiste diagnose leefde mijn vader weer op*

    De conditie van de heer Turan ging achteruit, ondanks veelvuldige behandelingen voor zijn hartklachten. Op gegeven moment werd hij zelfs opgegeven. Tot cardioloog Van Heerebeek diastolisch hartfalen vaststelde; een relatief onbekende aandoening.

    Lees verder
  • 29 september 2017

    hartpoli speciaal voor vrouwen omdat hartproblemen bij vrouwen vaak niet begrepen worden

    Ruim vijf jaar geleden opende OLVG als één van de eersten in Amsterdam een hartpoli speciaal voor vrouwen. Cardioloog Jutta Schroeder-Tanka ziet tijdens dit spreekuur voor hartklachten vrouwen uit het hele land. Vandaag, op Dress Red Day, blikt Jutta terug én kijkt ze vooruit.

    Lees verder

Pagina's