Home

Nieuwsde laatste ontwikkelingen bij OLVG

Uitgelicht | 01 juli 2022

Contact met OLVG: soms moet u iets langer wachten

Het is druk in OLVG. Hierdoor moet u soms even wachten voordat wij u telefonisch te woord kunnen staan. Ook zijn de wachttijden op de polikliniek langer dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. Wij werken er hard aan om dit te verbeteren en om u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Door een tekort aan personeel lukt dit niet altijd zo snel als we zelf zouden willen. 

Lees verder
 • Uitgelicht | 29 augustus 2022

  Inzicht en goede gesprekken dankzij data heupprotheses

  ‘Ben ik niet wat jong voor een nieuwe heup?’, ‘Hoe lang lig ik in het ziekenhuis?’, ‘Heb ik dan veel minder pijn?’ Allemaal zeer logische vragen van patiënten die een nieuwe heup krijgen. Om deze patiënten op een overzichtelijke manier van uitkomstinformatie te voorzien, hebben de Santeon ziekenhuizen een patiëntgerichte infographic ontwikkeld. Deze infographic geeft inzicht in relevante zorguitkomsten. Zo weten patiënten beter wat ze kunnen verwachten van de zorg in een Santeon ziekenhuis.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 02 augustus 2022

  Meniscusscheur: ook na vijf jaar goede uitkomsten met oefentherapie

  Ook na vijf jaar is er geen verschil in kniefunctie tussen patiënten van 45 jaar en ouder met een niet-obstructieve meniscusscheur die oefentherapie kregen of een meniscusoperatie. Deze resultaten van een multicenter RCT, uitgevoerd door de afdeling Orthopedie, zijn op 8 juli gepubliceerd in JAMA Open Network. En dat niet alleen, de studie won eind juni goud tijdens het EFORT congres in Lissabon.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 02 augustus 2022

  Tentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’ in OLVG

  In het kader van Amsterdam Pride is sinds woensdag 27 juli de fototentoonstelling ‘Komt een mens bij de dokter’ te zien in OLVG. In de tentoonstelling ziet en leest u verhalen van mensen die door schaamte, onwetendheid en verkeerde aannames niet altijd de zorg krijgen die ze nodig hebben. Ondanks hun verschillen zijn ze allemaal op zoek naar hetzelfde: passende zorg.

  Lees verder
 • Uitgelicht | 25 juli 2022

  Zomerdrukte op de Spoedeisende Hulp

  Terwijl de vakantieperiode is losgebarsten en veel Nederlanders inmiddels naar het zuiden zijn afgereisd, is het op de Spoedeisende Hulp (SEH) van OLVG onverminderd druk. Vlak voor het begin van zijn avonddienst vertelt Bart Huybrechts, verpleegkundig specialist op de SEH, waar hij zich deze dagen veelal mee bezighoudt: ‘Ik zie te veel kindervoetjes die tussen de spaken zijn gekomen.’ 

  Lees verder
 • Uitgelicht | 21 juli 2022

  Hoera! Diaboss bestaat 10 jaar

  Deze maand vieren we het 10-jarig bestaan van Diaboss. Hét behandelcentrum voor kinderen en jongvolwassenen tot 25 jaar met diabetes in metropoolregio Amsterdam. En dat is een feestje waard. Zeker omdat blijkt dat de aanpak van de zorg door Diaboss het afgelopen decennium heeft geleid tot mooie resultaten.

  Lees verder

Pagina's