Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Dinsdag 17 december 2019

Wijzigingen kinderverpleegafdeling, locatie Oost

Vanaf 6 januari is de kinderverpleegafdeling van OLVG locatie Oost van maandag t/m vrijdag geopend voor kortdurende opnames. Kinderen die voor langere duur of in de weekenden moeten worden opgenomen zijn vanaf 6 januari welkom op onze locatie West. Wij vragen u vriendelijk om hier bij de presentatie van kinderen rekening mee te houden. 

Langdurende opnames en weekendopnames

Door een aanhoudend tekort aan gespecialiseerd verpleegkundigen is het niet meer mogelijk om de kinderverpleegafdelingen op beide locaties in het weekend open te houden. Daarom is besloten om langer durende opnames of opnames in het weekend vanaf januari te concentreren op onze locatie in West. Kortdurende opnames in OLVG locatie Oost blijven mogelijk van maandag 7.00 uur tot vrijdag 18.00 uur.

Stabiele verpleegzorg op beide locaties

Met deze wijzigingen kunnen we stabiele verpleegzorg op beide locaties blijven bieden en ontstaat er meer lucht voor onze medewerkers. Kinderen en ouders kunnen blijven rekenen op hun eigen vertrouwde behandelend kinderartsen.

Kindergeneeskunde blijft op beide OLVG locaties beschikbaar. Op onze locatie Oost is er toegang tot de spoedeisende hulp, poliklinieken en zijn kortdurende (dag)opnames  mogelijk. Op locatie west is er geen wijziging t.o.v.  de huidige situatie.

Deze situatie is van tijdelijke aard en wordt aangepast zodra hier weer de ruimte voor is.

Afspraken in de regio

Er zijn tussen ziekenhuizen in de regio afspraken gemaakt om zieke kinderen zo goed mogelijk op te vangen. Zo zijn de ziekenhuizen overeengekomen dat als het aanbod van acuut zieke kinderen de capaciteit overschrijdt, ze bedden vrijmaken die nu zijn bedoeld voor kinderen die een geplande behandeling moeten ondergaan. Alle ziekenhuizen trekken daarin gezamenlijk op. Daarnaast is er een website ontwikkeld, die de ziekenhuizen en ambulancediensten inzicht geeft waar er in de regio een plek vrij is, zodat een ziek kind daarnaartoe overgebracht kan worden. De informatie wordt meermaals per dag ververst.

Meer informatie

Bij vragen kunt u contact opnemen met Marieke Poel: m.poel@olvg.nl.

Betrokken zorgverleners en afdelingen