Wereldkankerdag: OLVG besteedt extra aandacht aan kanker in coronatijd

Op Wereldkankerdag (4 februari) wordt wereldwijd stilgestaan bij kanker. Een ziekte waar 1 op de 3 Nederlanders direct of indirect mee te maken krijgt. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor kanker in coronatijd. Want juíst nu is het belangrijk dat we oog blijven houden voor de impact van deze ziekte. Ook vanuit OLVG dragen we hier vandaag een steentje aan bij.

Collega’s van de oncologische afdelingen delen vandaag online hun kennis van en ervaring met oncologische zorg en -ondersteuning. Dit om ervoor te zorgen dat mensen met kanker - en hun naasten - de weg juiste blijven vinden naar coronaproof zorg en ondersteuning.

Q&A over bewegen tijdens en na kanker

Zo deed verpleegkundig specialist Melissa Sombroek vorige week via het Instagram-account van OLVG een oproep aan (ex-)patiënten om haar het hemd van het lijf te vragen over bewegen tijdens en na (de behandeling) van kanker. Volgers konden vragen indienen, die Melissa vandaag zal beantwoorden tijdens de online Q&A via onze Instagram en Facebook verhalen.  

In beeld: trek óók nu op tijd aan de bel

Met Carla de Vries, verpleegkundig consultent mammacare, en ex-patiënte Barbara Breedijk maakten we een korte video over kankerzorg in coronatijd. Over hoe het is om tijdens een pandemie de diagnose kanker te krijgen en behandeld te worden én hoe belangrijk het is om bij klachten of twijfel - óók nu – op tijd aan de bel te trekken. Benieuwd naar de ervaring van Barbara en Carla? Bekijk de video via onze social media kanalen

Onco monitor

Uiteraard doen we in OLVG nog veel meer om oncologische zorg voor onze patiënten toegankelijk te houden tijdens de coronaperiode. Zo ontwikkelden we onder andere de Onco Monitor. Hiermee krijgen patiënten met chemo-of immunotherapie de mogelijkheid om tijdens de behandeling kuurperiode online contact op te nemen met zorgverleners.

Betrokken afdelingen

Oncologisch Centrum