Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Maandag 18 september 2017

Verloskundigen communiceren steeds makkelijker digitaal en veilig met OLVG

Verloskundigen hebben dit jaar de mogelijkheid gekregen om digitaal te communiceren met OLVG. De verwijzingen gaan via ZorgDomein en de e-mails kunnen nu beveiligd verzonden worden via Zorgmail. Steeds meer verloskundigen stappen over op deze mogelijkheden maar soms lukt het niet altijd. Accountmanager Marieke Poel bracht onlangs de twee belangrijkste knelpunten in kaart en gaf gelijk de oplossingen erbij.

ZorgDomein: altijd verwijzen uit naam van verloskundige of praktijkhouder

Elke maand laden wij de gegevens van alle verwijzers uit Vektis in ons systeem Epic. Als een verwijzing of aanvraag via ZorgDomein bij OLVG binnenkomt, herkent Epic dus alleen namen van de verloskundigen en geen verloskundige praktijken. Herkent Epic de gegevens niet, dan komt de verwijzing niet binnen en wordt de informatie handmatig opgezocht. Ook waarnemers, die vaak in meerdere praktijken werken, worden niet herkend. Zorg er dus voor dat u altijd vanuit uw eigen naam verwijst (of bij waarneming uit naam van de praktijkhouder).

Individuele Zorgmail versus Praktijkzorgmail

Veel verloskundigensystemen hebben vaak alleen een berichtenbox van de praktijkzorgmail. Voor OLVG levert dit een probleem op. Wij kunnen alleen beveiligde berichten versturen naar een individueel zorgmailadres. Enovation, het bedrijf achter ZorgMail, is in staat om individuele adressen te koppelen aan de praktijkmail zodat OLVG toch het bericht veilig op te juiste plek krijgt. U kunt dit aanvragen via Enovation telefoonnummer 010 - 266 24 53 of per e-mail info@zorgmail.nu

Vragen of opmerkingen?

Neem dan contact op met Marieke Poel via m.poel@olvg.nl