Overzicht nieuws
Uitgelicht | Dinsdag 29 oktober 2019

Verkeershinder OLVG West 1 t/m 3 nov: A10 dicht en geen treinverkeer

Rond OLVG locatie West wordt tussen donderdagavond 31 oktober en maandagochtend 4 november ernstige verkeershinder en vertragingen verwacht. In deze periode wordt, deels overlappend, de A10 afgesloten en is er geen treinverkeer mogelijk op of via de stations Amsterdam Zuid en RAI. Op vrijdag 1 november leidt dit tot de uitzonderlijke situatie dat én de snelweg en het treinspoor is afgesloten op een doordeweekse dag.

Vanaf donderdag 31 oktober 22.00u tot maandag 4 november 5.00u de A10 zuid vanaf knooppunt Badhoevedorp in de richting Utrecht (zuidelijke buitenring van West naar Oost) afgesloten is. Ook is er vanaf vrijdag 1 november tot zondagochtend 3 november geen treinverkeer op of via stations Amsterdam Zuid en RAI.

Bijzonder is dat de snelweg én het treinspoor afgesloten zijn op een doordeweekse dag; de vrijdag. Verwacht wordt dat dit tot grote verkeershinder en vertragingen leidt.

Metro rijdt wel
Het metroverkeer rijdt deze dagen wél normaal en de noordelijke binnenring van de A10 Zuid in de richting Den Haag (van Oost naar West) is ook open. 

Weg rond Amsterdam vermijden

Hoewel OLVG West niet direct aan de afgesloten snelwegen ligt, wordt verwacht dat de werkzaamheden ook voelbaar zijn voor bezoekers, leveranciers en medewerkers van OLVG. De ring is immers deels afgesloten en de A5, A10 West en Burgemeester de Vlugtlaan zullen veel drukker zijn. Het advies is, waar mogelijk, het wegennet rondom Amsterdam op deze vrijdag 1 november te vermijden.

Reden van de afsluitingen

Op deze dagen wordt het eerste betonnen dek voor de nieuwe reizigerstunnel bij station Amsterdam Zuid ingeschoven. Aangezien het dek dwars door de zuidelijke rijbanen van de A10 Zuid en het spoor geschoven wordt, zijn beiden gedurende dit weekend afgesloten.

Deze werkzaamheden zijn nodig voor de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, als onderdeel van het project Zuidasdok.