Overzicht nieuws
Uitgelicht | Maandag 31 mei 2021

Vanaf 15 juni: bloedprikken uitsluitend op afspraak in Oost en West

Voor de veiligheid van onze patiënten en medewerkers maakt u vanaf 15 juni altijd eerst online een afspraak voor bloedafname en functieonderzoeken. Dit geldt ook als u direct doorverwezen worden na een bezoek aan de polikliniek en voor kinderen.

Door op afspraak te werken hoeft u minder lang te wachten. Bovendien kunnen we op deze manier de drukte bij de poliklinieken Bloedafname zoveel mogelijk vermijden, zodat het mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden.

Eenvoudig en snel

Met het online afsprakensysteem van OLVG Lab maakt u binnen een paar minuten een afspraak maakt op locatie Oost en West.

Op dezelfde dag terecht

Als u, na een bezoek aan een van onze poliklinieken, wordt doorverwezen naar de polikliniek Bloedafname maakt u altijd eerst een afspraak via het online afsprakensysteem. U kunt dan meestal direct terecht.

Lukt het u niet om de afspraak te maken? Dan kunnen medewerkers van de polikliniek waar u onder behandeling bent u hierbij helpen. Naast het maken van een afspraak op dezelfde dag, is het ook mogelijk om een afspraak tot 3 maanden van tevoren te maken.

Nadat de afspraak gemaakt is, ontvangt u een bevestigingsmail.
Let op: deze kan in de spambox terechtkomen.

Mocht het u niet lukken om online een afspraak te maken, of hier hulp bij te krijgen? Dan kunt u uiteraard gewoon terecht bij de polikliniek Bloedafname.

Extra bloedafnamelocaties in Oost en West

Om drukte te vermijden en 1,5-meter-afstand te kunnen houden, zijn de bestaande bloedafnamelocaties op Oost en West uitgebreid met een extra bloedafnamelocatie en wachtruimte. Via het online afsprakensysteem worden de beschikbare tijden en wachtruimtes getoond. Voor beide wachtruimtes kan een afspraak gemaakt worden.

Bekijk de plattegrond van OLVG, locatie West:

Bekijk de plattegrond van OLVG, locatie Oost:

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Er zijn twee wachtruimtes per locatie beschikbaar. Welke wachtruimte kan ik het beste kiezen?

Het afsprakensysteem toont, afhankelijk van de gekozen dienst, welke wachtruimtes beschikbaar zijn. Voor een aantal diensten is slechts 1 wachtruimte per locatie beschikbaar. Soms zijn dit er twee.
Op locatie Oost is wachtruimte 1 dichterbij de hoofdingang. Minder mobiele patiënten kunnen daarom het beste wachtruimte 1 kiezen.
De wachtruimtes op locatie West bevinden zich ongeveer op dezelfde afstand vanaf de hoofdingang.

Betrokken zorgverleners en afdelingen