Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Maandag 29 maart 2021

Vanaf 1 april beoordeling TIA patiënt nog dezelfde dag

Per 1 april zullen wij álle patiënten met een verdenking TIA dezelfde dag telefonisch beoordelen. U hoeft dan niet meer telefonisch te overleggen voor verwijzing. Dit betekent dat u alle patiënten met verdenking op een TIA direct via ZorgDomein kunt verwijzen. Indien dit voor 14.45 uur plaatsvindt, zullen wij patiënt diezelfde dag om 15.00 uur telefonisch beoordelen.

Indien het inderdaad een TIA betreft, zullen wij de patiënt de volgende werkdag op locatie Oost of West uitnodigen voor aanvullend onderzoek. Dan zal laboratoriumonderzoek, een ECG en een CT-hersenen gecombineerd met een duplex carotiden gemaakt worden, gevolgd door een fysieke afspraak voor het bespreken van de uitslag.

Op deze manier willen wij patiënten sneller beoordelen, en tevens hopen wij dat hierdoor minder patiënten daadwerkelijk naar het ziekenhuis hoeven te komen. Daarnaast maken wij het u gemakkelijker, doordat u niet meer telefonisch hoeft te overleggen.

ZorgDomein

U kunt vanaf 1 april alle patiënten die u ervan verdenkt een TIA doorgemaakt te hebben, direct via ZorgDomein verwijzen voor telefonische beoordeling op dezelfde dag. Wij vragen u bij verwijzing het telefoonnummer van patiënt te controleren. En bij een taalbarrière of slechthorendheid verzoeken wij u te vragen of er iemand bij patiënt aanwezig kan zijn om te vertalen/ondersteunen.

Betrokken zorgverleners en afdelingen