Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Woensdag 17 juni 2020

Update testen op COVID-19 (PCR) bij OLVG

OLVG Laboratoria heeft de capaciteit voor afname van COVID-19 PCR testen voor patiënten uit de 1e lijn uitgebreid; deze testen gaan niet ten koste van het eigen risico van de patiënt.

In Nederland is door VWS en RIVM een nationaal beleid ingesteld om mensen met geringe klachten laagdrempelig te testen op COVID-19.  In dit kader heeft OLVG laboratoria op verzoek van de GGD Amsterdam besloten om de test-capaciteit binnen OLVG uit te breiden. Voor het laagdrempelig testen op COVID-19 is zowel op locatie OLVG Oost als OLVG West een speciale faciliteit ingericht:

OLVG West

De Corona Screenings Unit (CSU) bevindt zich niet meer in de tent, maar in het ziekenhuis in ruimte W008 en W009, te vinden op de begane grond via route 4. Volg de borden of vraag de Beveiliging naar de route.

OLVG Oost

De screeningsunit in Oost bevindt zich in een ruimte van de Huisartsenpost Amsterdam, links NAAST de SEH, aan de Ruyschstraat.

 

Afspraak

Voor het testen (PCR) van patiënten op Covid–19 is het noodzakelijk om éérst telefonisch een afspraak te maken. Zowel de huisarts of de patiënt zelf kan deze afspraak maken. 

Bel tussen 08:00 – 15:15 uur naar:  020-599 4221

Aanvraag

Aanvragen voor COVID-19 PCR kunnen worden gedaan via Zorgdomein (“COVID-19 PCR”) of middels een lab-aanvraagformulier met de vrije tekst: “COVID-19 PCR”. 

Uitslag

De uitslag is binnen 24 uur bekend, vaak al dezelfde dag (uiterlijk 23.00 uur) en wordt op de gebruikelijke wijze naar u gerapporteerd.

Kosten van het onderzoek

Het onderzoek gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt.

OLVG Laboratoria verrekent de testkosten met GGD Amsterdam in het kader van de landelijke regeling om iedereen met milde klachten laagdrempelig op COVID-19 te testen. Zie ook: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/testen