Overzicht nieuws
Uitgelicht | Woensdag 5 september 2018

UPDATE: OLVG publieksacademie: drugs in de stad, het hart in extase

Tijdens die ene mooie zomerdag of dat perfecte feestje nemen jij en je vrienden een pilletje. Na een poosje voel je je hartslag licht versnellen, je vingers worden koud en beginnen te tintelen. Langzaam welt er een gelukzalig gevoel op in je lichaam en lijkt alles om je heen perfect samen te vallen. Wat gebeurt er op zo’n moment precies met het hart, de motor van ons lichaam? Tijdens de eerste editie van de OLVG publieksacademie ‘drugs in de stad: het hart in extase’ geven de experts van OLVG het antwoord. Je kunt deze avond vanaf 20.00 uur volgen via de livestream van Pakhuis de Zwijger

Robert Riezebos, cardioloog en hoofd van het OLVG Hartcentrum is hoofdspreker op het evenement en neemt je mee op een medische reis. Hij vertelt welke effecten xtc, 4-FA, cocaïne en amfetamine op ons hart en lichaam hebben én deelt wat hij zoal meemaakt binnen de muren van het stadsziekenhuis van Amsterdam.

Robert: ‘Ik en mijn collega’s op de spoedeisende hulp zien regelmatig mensen met acute hart- en vaatproblemen door (recreatief) drugsgebruik. Bij veel gebruikers zijn de gevolgen voor het hart op korte én lange termijn nog onderbelicht. Daarom vind ik het heel belangrijk dat OLVG - als écht Amsterdams stadsziekenhuis - haar kennis en ervaring op dit gebied met Amsterdammers deelt en bewustwording creëert.’

Over de OLVG publieksacademie

Met de publieksacademie wil OLVG medische kennis toegankelijk maken voor inwoners van Amsterdam. Verhalen en ervaringen delen die normaal vaak binnen de ziekenhuismuren blijven. Doel van deze lezingen in de stad is Amsterdammers inspireren en op een laagdrempelige manier laten nadenken over actuele gezondheidsthema’s, leefstijl of ziektebeelden.

- VOLGEBOEKT - Wil jij het evenement 'Drugs in de stad:het hart in extase' niet missen? Meld je dan snel aan via Pakhuis de Zwijger.

Meer weten over het programma en de sprekers? Op onze website vind je alle informatie.

Betrokken zorgverleners en afdelingen