Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Woensdag 17 maart 2021

Update coronavirus OLVG

Patiënten die acute zorg nodig hebben kunnen tijdens de avondklok  – net als altijd – gewoon naar OLVG komen. Binnen OLVG wordt op verschillende manieren gewerkt aan het zo toegankelijk mogelijk houden van de reguliere zorg in tijden van corona. Vanwege het aantal coronabesmettingen in Nederland nemen we in OLVG, net als in andere ziekenhuizen in de regio, nog steeds coronapatiënten op. 

Om deze patiënten te kunnen opvangen, hebben wij onze speciale corona-afdelingen uitgebreid. Helaas zijn wij hierdoor genoodzaakt niet-spoedeisende operaties te verschuiven naar een later tijdstip. Patiënten voor wie dit geldt, worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Spoedoperaties, oncologische zorg, (on)geplande keizersneden en overige niet-uitstelbare operaties gaan uiteraard door. Voor minder urgente behandelingen of afspraken, kan de wachttijd oplopen. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor de betrokken patiënten. Uiteraard proberen we de wachttijd zoveel mogelijk te beperken. 

Avondklok

Patiënten die acute zorg nodig hebben, kunnen tijdens de avondklok  – net als altijd – gewoon naar OLVG komen. 'Als u voor een noodsituatie buiten bent, hoeft u geen formulier bij zich te hebben' aldus rijksoverheid.nl.  

Vaccineren zorgpersoneel

Op 6 januari is OLVG gestart met het vaccineren van een deel van het zorgpersoneel. Een belangrijke stap om zorgverleners te beschermen en maximale zorg te kunnen geven aan COVID-patiënten. Omdat nog niet iedereen gevaccineerd kan worden, blijven de bestaande maatregelen zoals het houden van voldoende afstand, persoonlijke beschermingsmiddelen en testen van kracht. Het is nog niet bekend wanneer de overige zorgmedewerkers in het ziekenhuis in aanmerking komen voor een vaccinatie. Lees het nieuwsbericht over vaccinatie van ons zorgpersoneel.

OLVG start met vaccineren hoog-risicopatiënten 

Eind deze week nodigt OLVG de eerste groep ‘hoog-risicopatiënten’ uit om hun vaccinatie tegen het coronavirus (COVID-19) te komen halen. Het gaat om patiënten die bij OLVG onder behandeling zijn en volgens de Gezondheidsraad met voorrang een vaccinatie moeten krijgen. Lees verder

Lees hier de update coronavirus voor patiënten.