Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Woensdag 27 januari 2021

Update coronavirus OLVG

Patiënten die acute zorg nodig hebben kunnen tijdens de avondklok  – net als altijd – gewoon naar OLVG komen. Binnen OLVG wordt op verschillende manieren gewerkt aan het zo toegankelijk mogelijk houden van de reguliere zorg. Door het hoge aantal coronabesmettingen in Nederland, heeft OLVG, net als andere ziekenhuizen in de regio, veel coronapatiënten opgenomen.

Om deze patiënten te kunnen opvangen, hebben wij onze speciale corona-afdelingen uitgebreid. Helaas zijn wij hierdoor genoodzaakt niet-spoedeisende operaties te verschuiven naar een later tijdstip. Patiënten voor wie dit geldt, worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Spoedoperaties, oncologische zorg, (on)geplande keizersneden en overige niet-uitstelbare operaties gaan uiteraard door. Voor minder urgente behandelingen of afspraken, kan de wachttijd oplopen. We begrijpen dat dit heel vervelend is voor de betrokken patiënten. Uiteraard proberen we de wachttijd zoveel mogelijk te beperken. 

OLVG gestart met vaccineren

Op 6 januari is OLVG gestart met het vaccineren van een deel van het zorgpersoneel. Een belangrijke stap om zorgverleners te beschermen en maximale zorg te kunnen geven aan COVID-patiënten. Omdat nog niet iedereen gevaccineerd kan worden, blijven de bestaande maatregelen zoals het houden van voldoende afstand, persoonlijke beschermingsmiddelen en testen van kracht. Het is nog niet bekend wanneer de overige zorgmedewerkers in het ziekenhuis in aanmerking komen voor een vaccinatie. Lees het nieuwsbericht over vaccinatie van ons zorgpersoneel.

Lees hier de update coronavirus voor patiënten.