Overzicht nieuws
Uitgelicht | Vrijdag 24 september 2021

Update coronamaatregelen in OLVG

Met de aankomende versoepelingen van de overheid, is er ook binnen OLVG weer iets meer mogelijk. Per zaterdag 25 september is het niet meer verplicht om in publieke ruimtes een mondneusmasker te dragen. 

Op de polipleinen, gangen en liften van het ziekenhuis vervalt de verplichting om een mondneusmasker te dragen. Omdat we in een ziekenhuis te maken hebben met kwetsbare mensen, vragen wij u om binnen patiëntenkamers wel een mondneusmasker op te doen. Dit geldt ook voor andere plekken waar, vanwege beperkte ruimte, de 1,5 meter afstand niet kan worden bewaard.

Onze huisregels

 • Houd nog steeds 1,5 meter afstand
  Hoewel landelijk de verplichting om 1,5 meter afstand te bewaren verandert in een dringend advies, blijven wij binnen OLVG deze maatregel hanteren. Wanneer het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, vragen wij u alsnog een mondneusmasker te dragen.
 • Looproutes
  Om spreiding van patiënten en bezoekers mogelijk te maken, vragen wij u om de looproutes (aangegeven met pijlen op de vloer) te volgen. In de wachtruimtes is een aantal stoelen afgeplakt, zodat bezoekers en patiënten ook tijdens het wachten 1,5 meter afstand houden. 
 • Bezoekersregeling ongewijzigd
  Ook na 25 september mogen er per patiënt maximaal twee personen per dag (niet tegelijk) op bezoek komen. Deze bezoekers houden 1,5 meter afstand tot de patiënt en onze medewerkers en dragen een mondneusmasker. Bezoekers mogen maximaal 1 kind (jonger dan 12 jaar) meenemen. Hij of zij telt niet mee voor het maximale aantal bezoekers per dag.

Basisregels

Naast bovenstaande maatregelen, gelden binnen OLVG ook nog steeds de basisregels:

 • Desinfecteer uw handen bij binnenkomst
 • Hoest of nies in de elleboog
 • Kom niet naar het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus
 • Kom alleen en niet te vroeg 

Meer informatie 

Lees meer over onze huidige bezoekregels op olvg.nl/bezoektijden. Op deze pagina noemen we ook de afdelingen en situaties waarvoor een uitzondering geldt en geven we meer informatie over de regels voor bezoek aan een patiënt met (verdenking op) het coronavirus.

Lees meer over de coronamaatregelen in OLVG: 

Meer informatie rondom coronavirus