Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Donderdag 26 september 2019

Succesvolle actieweek toestemming huisartsenportaal

Van 16 t/m 20 september kon je er in OLVG locatie Oost letterlijk niet omheen: medewerkers spraken daar bezoekers bij de hoofdingang aan om hen te motiveren toestemming te geven voor inzage van hun persoonsgegevens in het huisartsenportaal van OLVG. Deze actieweek is een succes gebleken; 1000 nieuwe toestemmingen werden vastgelegd. Sinds de zomer gaven in totaal meer dan 12.000 mensen toestemming.

September

In de actieweek was een sterke stijging zichtbaar van het aantal vastgelegde toestemmingen. Het aantal vastleggingen voor de maand september wordt weergegeven in onderstaande grafiek.

Aangescherpte regels

Onlangs zijn de regels voor inzage in persoonsgegevens aangescherpt. Gevolg daarvan is dat uw patiënt altijd expliciet toestemming aan u moet geven, anders kunnen wij geen inzage geven in het Huisartsenportaal van OLVG.

Hoe toestemming geven?

Patiënten kunnen digitaal, schriftelijk of mondeling toestemming geven. Lees hoe dat werkt. Het toestemmingsformulier is online beschikbaar. Dit formulier kan worden geprint en ingeleverd bij de Inschrijfbalie op locatie Oost of bij de Receptie op locatie West. Ook is er een wachtkamerposter beschikbaar en zijn er veelgestelde vragen opgesteld over dit onderwerp.

Download de poster

Breng toestemming onder de aandacht bij griepprik

Tip van een collega-huisarts: gebruik het moment dat uw patiënt langskomt voor de griepprik om de toestemming op de huisartsenpraktijk onder de aandacht te brengen. Gebruik hiervoor het toestemmingsformulier. Indien u meerdere toestemmingsformulieren heeft van uw patiënten, neem dan contact op met Marieke Poel (m.poel@olvg.nl) voor de verwerking hiervan.