Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Donderdag 18 juni 2020

Steeds meer teleconsulten: denkt u mee?

Teleconsultatie, de applicatie waarmee u als huisarts via ZorgDomein een digitale vraag kan stellen aan een medisch specialist, is een steeds belangrijkere manier geworden om niet-spoedeisende vragen beantwoord te krijgen. Nu wij in OLVG onderzoeken hoe de inzet van teleconsultatie nog verder kunnen uitbreiden en verbeteren, vragen wij u mee te denken.

Nu de zorg weer wordt opgestart na de piek van de coronacrisis, wordt teleconsultatie een steeds belangrijker instrument. Een groot voordeel van teleconsultatie is dat het advies van de specialist meestal ruim binnen 3 werkdagen wordt ontvangen, waardoor u als huisarts verder kan als hoofdbehandelaar van de patiënt.

Uitbreiding en diagnostisch onderzoek

Momenteel onderzoeken we in OLVG samen met de Amsterdamse Huisartsen Alliantie hoe we de inzet van teleconsultatie kunnen uitbreiden. We bekijken onder meer hoe we teleconsulten gekoppeld aan diagnostisch onderzoek kunnen inzetten. Ook gaan deze zomer de laatste specialismen binnen OLVG met teleconsultatie van start: Chirurgie, het Pijncentrum, Plastische chirurgie en Mond- Kaak- en Aangezichtschirurgie (MKA).

Meedenken

We stellen het op prijs al u wilt meedenken over deze ontwikkelingen. Heeft u vragen of ideeën? Stuur een mail aan Marieke Poel: m.poel@olvg.nl.


Totaal aantal teleconsulten in OLVG in 2020.