Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Donderdag 26 september 2019

Steeds meer specialismen bereikbaar via teleconsultatie

Het aantal specialismen in OLVG dat bereikbaar is via teleconsultatie blijft uitbreiden. In navolging van Dermatologie, Nefrologie, Interne geneeskunde (waaronder Geriatrie), Longgeneeskunde en Kindergeneeskunde, is sinds september ook de afdeling Cardiologie bereikbaar via teleconsultatie.

Afdelingen in voorbereiding

De afdelingen Neurologie, Maag-, Darm-, Leverziekten, Oogheelkunde en Urologie treffen momenteel voorbereidingen om teleconsultatie mogelijk te maken. Naar verwachting zullen de afdelingen Chirurgie en Gynaecologie/Verloskunde in de nabije toekomst ook op deze manier gaan werken, waarbij huisartsen via ZorgDomein digitaal vragen kunnen stellen.

Hoe werkt teleconsultatie?

Met teleconsultatie kunnen huisartsen via ZorgDomein een digitale vraag stellen aan een medisch specialist. Via deze applicatie kunt u ook een foto meesturen (van de huid) of een deel van het patiëntendossier (zoals de bloeduitslagen of medicatie). In tegenstelling tot een afspraak op locatie of een videoconsult, is er bij teleconsultatie geen face-to-face contact met de specialist. Een teleconsult vraagt u altijd aan via ZorgDomein en u krijgt het antwoord via Edifact (Zorgmail). Meestal wordt per soort teleconsult een termijn afgesproken waarop u antwoord krijgt.

Meer weten?

Over de voordelen en exacte werkwijze in ZorgDomein leest u meer in dit nieuwsbericht.