Overzicht nieuws
Uitgelicht | Dinsdag 5 januari 2021

Start pilot digitale geboorteaangifte in OLVG Oost

Voor ouders die bevallen in OLVG, locatie Oost, is het vanaf vandaag mogelijk om de geboorteaangifte online te regelen. Nieuwe ouders hoeven dankzij deze pilot in samenwerking met de gemeente Amsterdam dan niet meer naar het Stadsloket. Wel moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Vandaag werd het eerste Amsterdammertje online aangegeven in OLVG.

Omdat het om een proef gaat, is online aangifte doen alleen mogelijk bij bevallingen in OLVG, locatie Oost. Daarvoor gelden de volgende voorwaarden: een van de ouders van het kindje moet aangifte doen en minimaal een van de ouders moet de Nederlandse nationaliteit hebben. Verder moet de ouder ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen en moet de aangevende ouder in het bezit zijn van een DigiD. Ook moet het kindje binnen 3 dagen worden aangegeven.

Rob Hardeman , operationeel manager van het Anna Paviljoen (geboortecentrum van OLVG, locatie Oost), noemt de pilot een mooie ontwikkeling, zeker in tijden van corona: ‘Een mooie service vanuit OLVG en fijn gemak voor de ouders’. 

Geboorteaangifte op het Stadsloket

De mogelijkheid om geboorteaangifte te doen bij het Stadsloket blijft tijdens deze pilot gewoon bestaan. Ouders kunnen daarvoor een afspraak maken bij een van de 7 Stadsloketten. Dit doen zij online via amsterdam.nl/afspraak of door te bellen met het informatienummer 14 020 (maandag tot en met vrijdag van 08.00 - 18.00 uur).

Bekijk de pagina ‘online geboorteaangifte’  voor meer informatie.