Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Maandag 26 augustus 2019

Staat u goed in het AGB-register?

Om u te kunnen informeren over uw patiënt is een juiste registratie van uw gegevens als zorgaanbieder in het AGB-register belangrijk. De AGB-code is de identificerende sleutel in het declaratieverkeer, en is ook van belang bij de contractering met zorgverzekeraars en de vindbaarheid via bijvoorbeeld zorggidsen.

Zelf gegevens actueel houden

Registratie in het AGB-register is kosteloos. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van de data en het actueel houden ervan. Dankzij de informatie in het AGB-register beschikken wij over gegevens van zorgaanbieders, zoals NAW-gegevens en informatie over inschrijving in het handelsregister. Deze informatie is nodig bij allerlei operationele processen in de zorg. Denk aan het inkopen en declareren van zorg, het regelen of afgeven van machtigingen en het vaststellen van welke zorg waar geboden wordt.

Waarnemers

Wanneer uw praktijk afhankelijk is van verschillende waarnemers die ook op andere locaties werkzaam zijn, is het slim om uw praktijk aan te melden. Op deze manier kunnen verwijzingen naar het ziekenhuis makkelijker gekoppeld worden aan uw praktijk en zodoende komen ook brieven en andere communicatie bij uw praktijk terecht, in plaats van bij een andere praktijk waar de waarnemer toevallig ook werkt.

Meer weten?

Kijk op www.agbcode.nl/content/kwaliteitsactie.