Overzicht nieuws
Uitgelicht | Zondag 11 augustus 2019

SEH locatie Oost ontruimd wegens brand in auto naast het gebouw

In de nacht van zaterdag op zondag 11 augustus is de Spoedeisende Hulp (SEH) van OLVG, locatie Oost ontruimd. Naast het gebouw was brand uitgebroken in een auto waarin zich gasflessen bevonden. Inmiddels is de brand onder controle, patiënten op de SEH zijn in veiligheid gebracht. Patiënten en medewerkers zijn niet in gevaar geweest. 

UPDATE 14:00 uur:

De Spoedeisende Hulp op onze locatie Oost gaat vanmiddag om 16.00 uur weer open. De huisartsenpost is vanaf 17.00 uur weer geopend. Na onderzoek blijkt dat er geen roetdeeltjes via het luchtbehandelingssysteem naar binnen zijn gekomen. Alle luchtkanalen worden nu gezuiverd en de filters worden vervangen. Patiënten en medewerkers zijn geen moment in gevaar geweest.

We adviseren mensen om tot 16.00 uit te wijken naar ziekenhuizen in de omgeving. Vanaf 16.00 uur zijn onze deuren weer open.

-+-+-+-+-+

UPDATE 12:00 uur:

De Spoedeisende hulp (SEH) op onze locatie Oost en de Huisartsenpost blijven tot nader order gesloten. Door de rook die via de deuren in ons pand is gekomen, is de lucht in onze Spoedeisende hulp zodanig vervuild dat we hier geen patiënten kunnen ontvangen. Ook is het voor onze medewerkers niet verantwoord om hier onder deze omstandigheden te zijn. Er wordt hard gewerkt om het luchtbehandelingssysteem te reinigen zodat de ruimtes snel van zuivere lucht kunnen worden voorzien. Zodra metingen uitwijzen dat de lucht geen gevaarlijke stoffen bevat, gaat onze SEH weer open.

Mensen die van plan zijn naar deze Spoedeisende Hulp te gaan, wordt geadviseerd zich naar omliggende ziekenhuizen te begeven. Onze excuses voor het mogelijke ongemak.

-+-+-+-+-+

UPDATE 10:45 uur:

Ook de Huisartsenpost heeft de deuren moeten sluiten als gevolg van de autobrand naast het pand.

-+-+-+-+-+

UPDATE 9:10 uur:

De Spoedeisende Hulp kan helaas nog niet open. Het luchtbehandelingssysteem is door de brand naast het gebouw dermate vervuild, dat het de lucht in het de Spoedeisende Hulp niet meer goed kan zuiveren. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing voor dit probleem. 

Mensen die van plan zijn naar deze Spoedeisende Hulp te gaan, wordt geadviseerd zich naar omliggende ziekenhuizen te begeven.

-+-+-+-+-+

UPDATE 7:10 uur:

De brand is geblust. Zodra de geur van de brand weg is, wordt de Spoedeisende Hulp weer in gebruik genomen. De brandlucht kwam naar binnen doordat rook door de deuren naar binnen is gewaaid. 

-+-+-+-+-+

Oorspronkelijke bericht:

Patiënten die zich op het moment van het uitbreken van de brand in de Spoedeisende Hulp bevonden, zijn verplaatst naar een veilige ruimte, of indien mogelijk gevraagd naar huis te gaan. Andere delen van het ziekenhuis lopen geen gevaar.

Mensen die van plan zijn naar deze Spoedeisende Hulp te gaan, wordt geadviseerd zich naar omliggende ziekenhuizen te begeven.

Er is geen explosiegevaar meer, maar het vuur is nog niet uit. Naar verluidt had de auto een volle benzinetank.

Geuroverlast

In het gebouw kan enige geuroverlast zijn. Dit komt door rook die naar binnen is gewaaid, maar levert geen gezondheidsrisico’s op.