Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Maandag 26 augustus 2019

Programma Symposium Kinderen van ernstig zieke ouders bekend

Als een van de ouders een ongeneeslijke ziekte krijgt, heeft dat een enorme impact op een gezin en dus ook kinderen. Toch blijken kinderen van ernstig zieke ouders vaak vergeten. Begeleiding of zorg voor deze groep kinderen is niet professioneel georganiseerd in de ziekenhuizen. Op 31 oktober organiseert OLVG daarom een symposium over dit belangrijke onderwerp.

Het Team Ondersteunende en Palliatieve zorg in OLVG zet zich in voor vroegtijdige, preventieve hulp aan gezinnen door goede voorlichting, screening op andere belastende factoren in het gezin en goede samenwerking en scholing van eventuele overige betrokken hulpverleners. Op het symposium Kinderen van ernstig zieke ouders vertellen we u hierover en laten verschillende ervaringsdeskundigen aan het woord: ouders - waaronder Meindert Jansberg en Femke van der Laan, de weduwe van burgermeester Eberhard van der Laan – maar ook jongeren die terugblikken op hun ervaringen. 

Sprekers zijn verder kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en/of beleidsadviseur Kinderombudsman Rhea Verheul en Dineke Verkaik, orthopedagoog en onderzoeker Universiteit van Utrecht, over haar onderzoek naar de impact van kanker op het gezin en met name de beleving van kinderen. Kinderpsycholoog Antoinette Berkelbach van OLVG sluit het symposium af met adviezen en handvatten om zelf met  uw ernstig zieke patiënt, partner en kinderen in gesprek te gaan. 

Meer informatie