Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Maandag 18 juni 2018

Patrick Bindels neemt afscheid van OLVG

Huisarts Patrick Bindels nam onlangs afscheid van OLVG. Hij gaat zich volledig richten op zijn werk als afdelingshoofd en hoogleraar Huisartsengeneeskunde aan het Erasmus MC. Hiermee komt een einde aan zijn loopbaan van ruim 10 jaar bij huisartsenpraktijk Buitenhof van OLVG, locatie Oost.
 

Buitenhof

Patrick stond aan de wieg van huisartsenpraktijk Buitenhof die vorig jaar het 10-jarig bestaan vierde. In een interview naar aanleiding van deze mijlpaal benoemt hij het grote voordeel van een huisartsenpraktijk binnen een ziekenhuis: ‘Buitenhof is ideaal om de samenwerking tussen de huisarts en het ziekenhuis te optimaliseren. Kortere lijnen zijn voor iedereen prettig. In het bijzonder voor de patiënt, omdat je als huisarts daardoor sneller kunt afstemmen met de specialist en waar nodig actie kunt ondernemen.’ Naast de directe patiëntenzorg was Patrick actief binnen OLVG en dacht vanuit zijn praktische ervaringen mee met het ziekenhuis. Zo was hij lid van het strategisch overleg eerste lijn waar alle ontwikkelingen binnen de eerste lijn besproken worden. Ook zat hij in de redactieraad van Verwijsnieuws, de maandelijkse digitale nieuwsbrief van OLVG.

Ontwikkelingen

Afgelopen tien jaar had Patrick intensief contact met Marieke Poel, eerst in haar functie als bedrijfsleider van Buitenhof en later als accountmanager eerste lijn. Marieke herinnert zich het begin van Buitenhof nog goed: ‘Vooral de startperiode was intensief, ook voor Patrick. Twee collega’s van het eerste uur kwamen in die eerste jaren van de praktijk vrij kort achter elkaar te overlijden. Dat was voor iedereen pittig.’ Ze gaat Patrick enorm missen: ‘Hij kon bij een overleg altijd feilloos en helder aangeven wat wel of niet relevant was en deed dat op een prettige manier. Hij zag de grote lijnen en kon met veel kennis van zaken ontwikkelingen bespreken en beoordelen. Een heel fijne huisarts en OLVG’er!‘

Huisartsenpraktijk Buitenhof verwacht dat de opvolger voor Patrick per 1 september a.s. zal starten.

Betrokken zorgverleners en afdelingen