Overzicht nieuws
Uitgelicht | Maandag 15 juni 2020

Patiënten zijn bezorgd over corona, maar positief over zorgverlening in OLVG

OLVG heeft een patiëntenpanel dat regelmatig met ons meedenkt over allerlei onderwerpen. Eind mei hebben we een onderzoek gedaan onder onze panelleden, om inzicht te krijgen in hun ervaringen met de zorg in OLVG tijdens de coronaperiode (medio maart tot medio april 2020). Bijna 350 patiënten hebben online een vragenlijst ingevuld.

Resultaten panelmeting

Ruim de helft van de ondervraagden maakt zich zorgen over dat zijzelf, hun naasten of familieleden het coronavirus oplopen. Een klein deel maakt zich zorgen over eventuele nadelige gevolgen door uitstel van behandelingen of operaties (18%) als gevolg van het coronavirus.

Daar staat tegenover dat 84% van de patiënten erop vertrouwt dat zij en hun naasten, indien nodig, de juiste zorg krijgen in OLVG. Ze hebben het vertrouwen dat ze altijd terecht kunnen bij de spoedeisende hulp van OLVG wanneer dit nodig is.

De patiënten staan achter de maatregelen die OLVG heeft getroffen in deze tijd en zijn goed op de hoogte van de nieuwe maatregelen. Alleen de maatregelen met betrekking tot het bezoekersbeleid (maximaal 1 bezoeker per patiënt per dag) en begeleiding (alleen toegestaan wanneer noodzakelijk), waren minder bekend.

Patiënten staan open voor zorg op afstand, maar fysieke contactmomenten hebben de voorkeur. Het patiëntenpanel geeft de dienstverlening van OLVG in deze tijd een afgeronde 8.

Nieuwsgierig geworden naar een uitgebreidere samenvatting van de onderzoeksresultaten? Bekijk dan de infographic.

Word lid van het patiëntenpanel

Wilt u bijdragen aan het verbeteren van onze zorg door af en toe uw mening met ons te delen? Word dan lid van het OLVG Patiëntenpanel .