Overzicht nieuws
Uitgelicht | Dinsdag 17 september 2019

Oud OLVG-patiënt Matthew fietst 465 km voor familiekamer IC

465 kilometer. Dat is de afstand die de van oorsprong Engelse Matthew van 17 tot 21 september per fiets gaat afleggen. Hij trapt van OLVG Oost in Amsterdam naar het Harefield Hospital in London om geld in te zamelen voor een project dat hem – letterlijk – na aan het hart ligt: het inrichten van de familiekamer op de Intensive Care (IC) van OLVG.

Door een (aangeboren) versmalling in zijn aorta werd er onvoldoende bloed in het lichaam van Matthew gepompt. Als baby van 10 weken oud onderging hij daarom al een levensreddende operatie in het Harefield Hospital, op zijn 31e moest hij opnieuw worden geopereerd aan deze aandoening. Omdat hij inmiddels als expat in Amsterdam woonde, onderging hij deze zware operatie ditmaal in OLVG. Met succes werd er - precies een jaar geleden - een metalen hartklep bij Matthew geplaatst.

Familiekamer

‘Het waren de tien zwaarste dagen uit mijn leven. Gelukkig ben ik heel kundig en fijn geholpen door de artsen en verpleegkundigen in OLVG. Ik vond het als expat best spannend om naar een ziekenhuis in een “vreemd” land te gaan. Ik begrijp daarom als geen ander hoe belangrijk het is om je comfortabel te voelen in een ziekenhuisomgeving. Dat geldt ook voor de naasten van een patiënt. Mijn familie is tijdens mijn operatie ontzettend goed opgevangen, dat gun ik andere families ook. Met mijn fietstocht hoop ik daarom voldoende geld op te halen om de familiekamer op de IC zo warm en comfortabel mogelijk aan te kleden. Zodat naasten zich in zo’n spannende situatie in een fijne omgeving kunnen terugtrekken,’ aldus de Engelsman.

Op 17 september is Matthew vertrokken om op 21 september in Londen aan te komen. Wilt u Matthew ook helpen en doneren? Dat kan hier

Wilt u meer weten over Vrienden van OLVG? Dan verwijzen wij u graag door naar de website