Overzicht nieuws
Uitgelicht | Woensdag 31 oktober 2018

Opvang patiënten MC Slotervaart

Voor patiënten van het MC Slotervaart is dit een heftige en onzekere periode. Wij doen er alles aan om de patiënten die nu naar OLVG komen, zo goed mogelijk op te vangen. U kunt hier meer lezen over hoe wij dit doen.

De patiënten die waren opgenomen in het MC Slotervaart zijn door de Amsterdamse ziekenhuizen opgevangen. Ook OLVG heeft een aantal patiënten opgenomen. Zij zijn inmiddels ondergebracht op onze verpleegafdelingen en krijgen de zorg die zij nodig hebben.

De spoedeisende hulp

De spoedeisende hulp van het MC Slotervaart is per 23 oktober gesloten. We merken dat veel patiënten die voorheen naar het MC Slotervaart zouden gaan, zich nu melden bij OLVG, locatie West. Hierdoor is het op onze spoedeisende hulp drukker dan gebruikelijk. We doen ons uiterste best om iedereen zo snel mogelijk te helpen, maar het kan zijn dat sommige mensen wat langer moeten wachten. We hopen dat onze patiënten hiervoor begrip hebben.

Overstappen naar ander ziekenhuis

We spreken veel mensen die patiënt zijn bij MC Slotervaart en liever hun poliklinische behandeling (behandeling zonder opname) voortzetten bij OLVG. Om hen de meest veilige en beste zorg te kunnen bieden, is het van groot belang dat wij beschikken over alle medische gegevens en een verwijzing van de behandelend arts. Wij adviseren patiënten dan ook om deze verwijzing op te vragen via de behandelend arts in het MC Slotervaart, of eventueel de huisarts.

Meer weten?

Het MC Slotervaart heeft een speciaal telefoonnummer opengesteld voor alle vragen die er leven rondom het faillissement en wat dit betekent voor hun zorgverlening: 020 51 25 110.  Bekijk daarnaast de veelgestelde vragen.