Overzicht nieuws
Uitgelicht | Donderdag 27 juli 2017

OLVG viert diversiteit

Volgende week is weer de tijd van de Amsterdam Pride. OLVG draagt graag een steentje bij aan acceptatie en wederzijds respect. Daarom varen we weer mee met de Canal Parade. En organiseren we een talkshow over diversiteit.

Amsterdam is een unieke stad waar veel culturen en nationaliteiten samen leven, werken en verblijven. OLVG staat ruim anderhalve eeuw midden in de Amsterdamse samenleving. Door deel te nemen aan de Canal Parade wil het ziekenhuis het belang van tolerantie, respect en vrijheid benadrukken. Dat iedereen, ongeacht afkomst, geloof of seksualiteit zichzelf kan en mag zijn; medewerker én patiënt.

Gay Pride Talkshow

Op woensdag 2 augustus organiseert OLVG de Gay Pride Talkshow. Deze begint met een test: welke onbewuste vooroordelen over minderheden spelen soms een rol? Vervolgens onderzoeken we met elkaar en een aantal organisaties hoe we de werkvloer inclusiever kunnen maken. En hoe deelname aan de Canal Parade daaraan kan bijdragen. Natuurlijk is er ook ruimte om persoonlijke ervaringen te delen hierover.

De talkshow wordt georganiseerd door IncInc en WorkPlacePride.
Bekijk het programma en meld u aan.

Canal Parade

De Canal Parade, op 5 augustus, is het hoogtepunt van de Gay Pride. Met 80 collega’s aan boord vaart OLVG dit jaar voor de 5de keer mee. Ons dansteam is al weken aan het trainen op de act en de boot is uitgedost in het thema ‘Helden’. Want bij OLVG is iedereen toch een beetje een held.

Kom u ook kijken? Het OLVG-bootnummer is 57.