Overzicht nieuws
Uitgelicht | Woensdag 30 september 2020

OLVG verplicht dragen mondkapje

Vanaf donderdag 1 oktober stelt OLVG het dragen van een mondkapje verplicht bij het bezoek aan ons ziekenhuis. Dit geldt voor alle patiënten en bezoekers vanaf 13 jaar.  U draagt, net als in het openbaar vervoer, een eigen niet-medisch mondkapje*.

Hiermee geven wij gehoor aan de oproep van burgemeester Halsema om het dragen van mondkapjes in publiek toegankelijke binnenruimtes verplicht te stellen. 

Heeft u een afspraak in OLVG? Neem dan een eigen mondkapje mee. Als u geen (of een verkeerd) mondkapje heeft, krijgt u er een bij binnenkomst. Uw mondkapje doet u op voor binnenkomst en houdt u gedurende uw hele bezoek op. 

Daarnaast blijft het belangrijk dat iedereen zich consequent aan de coronamaatregelen houdt. Dat betekent anderhalve meter afstand houden van anderen, regelmatig handen desinfecteren en hoesten en niezen in de elleboog.

Meer informatie

Voor meer informatie bekijkt u onderstaande veelgestelde vragen. Ook kunt u meer lezen over onze zorgverlening in tijden van corona

*Niet-medische mondkapjes hebben geen CE-markering of een medische claim, zoals ‘for medical use’. 

Veelgestelde vragen

Waarom is het dragen van een mondkapje in OLVG verplicht?

Het aantal coronabesmettingen in de regio Amsterdam blijft oplopen. Regionaal geldt daarom het dringende advies om mondkapjes in publiek toegankelijke binnenruimtes verplicht te stellen. OLVG sluit zich aan bij dit regionale beleid.

Wat zijn de voordelen van het dragen van een mondkapje in OLVG?

Het dragen van een mondkapje wordt steeds vaker geadviseerd wanneer het niet mogelijk is de 1,5 meter afstand te waarborgen. Het dragen van een mondkapje zorgt voor bewustwording. Daarnaast vermindert het de verspreiding van kleine druppeltjes tijdens het spreken.

Hoe gebruik ik het mondkapje?

Opzetten:

  • Desinfecteer uw handen.
  • Plaats het masker op uw gezicht (doe de elastieken om uw oren).
  • Vouw het plastic/metalen brugje zacht over uw neus.
  • Zorg dat het masker uw mond, neus en kin bedekt.
  • Raak de voorkant van het mondkapje niet aan zolang u het draagt.

Afzetten:

  • Desinfecteer uw handen.
  • Verwijder het mondkapje door het aan de randen of lusjes vast te pakken.
  • Raak het voorste gedeelte van het mondkapje niet aan.
  • Gooi het mondkapje na gebruik in de prullenbak.

Hoe lang moet ik het mondkapje dragen?

U draagt uw mondkapje gedurende uw hele bezoek aan OLVG. Is de verwachting dat u langer in OLVG verblijft, dan adviseren wij u een reserve mondkapje mee te nemen.

Dragen medewerkers van OLVG ook een mondkapje?

Medewerkers van OLVG dragen een medisch mondkapje wanneer zij in contact zijn met patiënten met (verdenking op) COVID-19. Daarnaast dragen alle medewerkers een faceshield op het moment dat de 1,5 meter binnen het ziekenhuis niet aangehouden kan worden en in de openbare ruimtes van het ziekenhuis.