Overzicht nieuws
Uitgelicht | Donderdag 6 september 2018

OLVG trots op erkenning als ‘koploper’ prostaatkankerzorg

Zilveren kruis heeft vandaag de Anser prostaatoperatiekliniek benoemd als één van de drie beste aanbieders op het gebied van prostaatkankeroperaties. OLVG is als onderdeel van het Anser prostaatnetwerk trots op deze erkenning.

Gespecialiseerde prostaatcentra
 
‘We zijn zeer verheugd met deze benoeming. Binnen het Anser netwerk delen we als prostaatspecialisten onze ervaringen en blijven we samen de prostaatzorg voor onze patiënten verbeteren’, aldus George van Andel, uroloog van OLVG.  De samenwerking blijft niet beperkt tot de operaties. De deelnemende ziekenhuizen binnen het Anser netwerk gaan wetenschappelijk onderzoek uitvoeren naar prostaatkanker. Het Anser netwerk bestaat uit: Albert Schweitzer ziekenhuis, Erasmus MC, Franciscus Gasthuis & Vlietland, HMC, LUMC, Maasstad Ziekenhuis en OLVG.

Concentratie van behandelingen
Onderzoek heeft aangetoond dat patiënten na afloop veel minder complicaties ervaren wanneer zij geopereerd zijn door een gespecialiseerd team met veel ervaring. Op basis van dit onderzoek heeft de Nederlandse Vereniging voor Urologen (NVU) de norm voor prostaatkanker operaties voor 2019 verhoogd naar ten minste 100 operaties per ziekenhuis. In de Anser prostaatkliniek in Rotterdam werken alleen de meest ervaren operateurs uit de Anser ziekenhuizen: de ambitie is dat iedere arts 150 operaties per jaar uitvoert. Fors meer dan de landelijke norm.
Zilveren Kruis heeft uit de ziekenhuizen die aan de landelijke norm voldoen een selectie gemaakt van drie koploperziekenhuizen. Het Anser netwerk, en dus ook OLVG, behoren tot de koplopers in prostaatzorg.

‘De beste zorg voor alle kankerpatiënten’

Ook de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) en ProstaatKankerStichting (PKS) zijn enthousiast: ‘Wij willen de beste zorg voor alle kankerpatiënten, het is mooi dat Zilveren Kruis deze ambitie met ons deelt, vertelt Kees van den Berg, voorzitter van PKS. ‘Het brengt ons een stap dichter bij expertzorg voor prostaatkanker.’

Meer informatie op www.anserprostaatcentrum.nl