Overzicht nieuws
Uitgelicht | Maandag 2 september 2019

OLVG organiseert publieksacademie over slaap(gebrek)

Op donderdag 17 oktober organiseert OLVG, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, voor de tweede keer een publieksacademie. Na een geslaagde eerste editie over drugs en het hart, staat dit keer het thema: ‘Welterusten Amsterdam: wat slaap(gebrek) doet met je gezondheid’ centraal. Kristel Kasius, neuroloog en somnoloog in OLVG, neemt bezoekers mee in de wondere wereld van slaap.

Kristel, hoofdspreker op het evenement, vertelt hoe slaap precies werkt, welke problemen zij zoal ziet in het Slaapcentrum van OLVG en wat de gevolgen zijn van te weinig slaap. Ze ontkracht mythes en legt uit wat je kunt doen (en laten!) voor een goede nachtrust.

Wat slaap(gebrek) met ons doet

Kristel: ‘In onze huidige maatschappij schiet slaap er geregeld bij in. Te vaak gaat de laptop mee naar de slaapkamer of wordt een laatste appje verstuurd vanuit bed. In Amsterdam ligt bovendien het drugsgebruik hoger dan elders in het land, wat ook slaapproblemen kan geven. Men vergeet dat slaap onmisbaar is voor een goede gezondheid, en met name voor je hersenen ontzettend belangrijk is. Het is een thema dat letterlijk iedereen aangaat en zeker de drukbezette Amsterdammer. Daarom vind ik het belangrijk dat OLVG als Amsterdams ziekenhuis haar kennis en ervaring deelt en zo gezond slaapgedrag in onze wereldstad stimuleert.'

Schrijver en psycholoog Thijs Launspach (auteur van o.a. Fokking druk) gaat tijdens de publieksacademie als gastspreker in op de rol van slaap in onze huidige prestatiemaatschappij.

Informatie en aanmelden

Wil jij dit evenement over slaap niet missen? Meld je dan snel aan via Pakhuis de Zwijger.

Meer weten over het programma en de sprekers? Op onze website vind je alle informatie. Ook kun je ons de komende weken volgen via Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Hier delen we nieuws, leuke weetjes en mooie verhalen over het thema slaap. 

Over de publieksacademie

Met de publieksacademie wil OLVG medische kennis toegankelijk maken voor inwoners van Amsterdam. Kennis, verhalen en ervaringen delen die normaal vaak binnen de ziekenhuismuren blijven. Doel van deze lezingen in de stad is Amsterdammers te inspireren en op een laagdrempelige manier laten nadenken over actuele gezondheidsthema’s, leefstijl of ziektebeelden.

Heb je de eerste editie van de publieksacademie over drugs en het hart gemist? Blik dan terug en bekijk o.a. de livestream, foto's en animaties.

Betrokken zorgverleners en afdelingen