Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Maandag 31 augustus 2020

OLVG Lab breidt testcapaciteit COVID-19 uit voor patiënt die lastig naar RAI kan

Is uw patiënt slecht ter been waardoor een COVID-19-test op de locatie RAI lastig is?  Voor deze doelgroep heeft OLVG Laboratoria in samenwerking met de GGD Amsterdam de capaciteit voor afname van COVID-19-testen uitgebreid. Het gaat hierbij om PCR-testen. Iedereen met een verwijzing van de huisarts kan zich laten testen en de kosten van de test gaan niet ten koste van het eigen risico van de patiënt.

Voor het laagdrempelig testen op COVID-19 is zowel op locatie OLVG Oost als OLVG West een speciale faciliteit ingericht. Overigens wordt daar niet gecontroleerd of patiënten slecht ter been zijn. Wij gaan ervan uit dat de huisarts deze selectie op de juiste manier maakt.

OLVG West

De Corona Screenings Unit (CSU) bevindt zich niet meer in de tent, maar in het ziekenhuis in ruimte W008 en W009, te vinden op de begane grond via route 4. Volg de borden of vraag de Beveiliging naar de route.

OLVG Oost

De screeningsunit in Oost bevindt zich in een ruimte van de Huisartsenpost Amsterdam, links naast de SEH, aan de Ruyschstraat.

Afspraak

Voor het testen (PCR) van patiënten op COVID–19 is het noodzakelijk om éérst telefonisch een afspraak te maken. Zowel u als huisarts als de patiënt zelf kan deze afspraak maken.

Bel (OLVG West) tussen 08.00 – 15.00 uur naar: 020 480 7221.
Bel (OLVG Oost) tussen 08.00 – 15.00 uur naar: 020 599 4221.

Aanvraag, uitslag, melding GGD, openingstijden en COVID-19 serologie

Meer weten over de wijze van aanvragen van deze testen, de uitslag, de melding bij de GGD bij een positieve uitslag, openingstijden van de screeningsunits en COVID-19 serologie? Lees het volledige nieuwsbericht van OLVG Lab.