Uw dossier online inzien?
In MijnOLVG kunt u uw persoonlijke gegevens van OLVG inzien en beheren. U kunt bijvoorbeeld uw afspraken bekijken, onderzoeksuitslagen inzien en korte vragen stellen.
Lees verder
Het gaat om het terrein van ARTIS, twee kantoorpanden van het Gemeentelijk Vastgoed, de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Roeterseiland campus van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en OLVG, locatie Oost.
Doel van de partijen is om zo veel mogelijk energie te besparen in vaak monumentale panden en de energie die dan nog nodig is onderling uit te wisselen.
Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur, ondertekende de overeenkomst namens OLVG: ‘We hebben de ambitie om voor 2030 zo duurzaam mogelijk in onze energiebehoefte te voorzien. Daarmee zijn we al goed op weg. OLVG heeft de Green Deal 2.0 ondertekend en we laten middels de behaalde Gouden Milieuthermometer zien dat we duurzaamheids-prestaties en milieuzorg hoog in het vaandel te hebben staan. Binnen deze nieuwe samenwerking kunnen we van elkaar leren en zetten we weer een extra stap naar een duurzaam OLVG binnen Amsterdam.’
De zes partijen willen in de komende 10 jaar overstappen op duurzame energiebronnen. Het afgelopen jaar hebben de zes partijen onder begeleiding van De Groene Grachten een eerste verkenning uitgevoerd naar de (on)mogelijkheden van dit project. Zo is er bekeken welke bronnen er zoal beschikbaar zijn in de buurt. 'Energie kan uit de bodem, lucht, wind, zon of water komen. De omgeving heeft heel veel potentie. Waternet heeft berekend dat we de energie bijvoorbeeld uit de omliggende grachten kunnen halen, of uit het riool. Dit is alleen nog nooit gedaan op deze schaal, op zo’n unieke plek. Maar als het hier kan, dan kan het overal!', aldus Suze Gehem, directeur van De Groene Grachten.
In het komende jaar wordt de haalbaarheid van de verschillende oplossingsrichtingen verder uitgezocht.