Overzicht nieuws
Uitgelicht | Woensdag 6 juni 2018

OLVG doet mee aan What matters to you-dag

OLVG vindt het belangrijk dat patiënten tevreden zijn over onze medische zorg en dienstverlening. In verband met de internationale What matters to you-dag op 6 juni besteden we extra aandacht aan dit onderwerp. 

What Matters To You in OLVG

Door mee te doen aan deze dag willen we laten zien dat kwaliteit van zorg niet alleen te maken heeft met het verlenen van de beste zorg vanuit medisch oogpunt (What’s the matter? / Wat scheelt eraan?), maar dat er ook wordt stilgestaan bij de persoonlijke zorgen en behoeften van de patiënt (What matters to you? / Wat is belangrijk voor jou?).

In 2016 vond in Schotland de eerste What matters to you-dag plaats. De Stichting Topklinische Ziekenhuizen (STZ) nam het initiatief om deze internationale beweging ook in ons land groot te maken. OLVG hoort bij de eerste ziekenhuizen in Nederland die aan dit initiatief meedoen.

In voorbereiding op deze dag vroegen we patiënten kleine tegeltjes te maken die met behulp van een klicksysteemwand een zogenaamde What matters to you-muur vormen. Op zo’n tegeltje staat een tekening, een gedicht of iets anders dat laat zien wat voor de patiënt op dit moment van belang is. Vrijwilligers waren aanwezig om dit initiatief te begeleiden.

Onthulling van de tegelmuur

Op 6 juni om 11.00 uur is bij OLVG, locatie Oost de muur onthuld door Maurice van den Bosch, voorzitter raad van bestuur. Nadat de muur een periode op locatie Oost te bewonderen is, wordt dit creatieve werk ook op de andere OLVG-locaties tentoongesteld.