Overzicht verwijsnieuws
Uitgelicht | Vrijdag 18 januari 2019

OLVG deelnemer pilot Transmuraal Incident Melden

Dit jaar doet OLVG mee aan de pilot Transmuraal Incident Melden in Amsterdam. Doel van de pilot is om een werkwijze te testen waarmee gestructureerd inzicht gekregen wordt in wat er misgaat tussen eerste en tweede lijn, met als doel de zorg- en patiëntoverdracht te verbeteren.

Naast OLVG doet ook BovenIJ ziekenhuis mee en de huisartsen en apothekers in deze regio. Opzet is om met minimale bureaucratie met behulp van een eenvoudig aanmeldformulier aan te sluiten bij bestaande procedures. Dit formulier kan iedereen een transmuraal incident melden en het is eenvoudig te vinden in de app van Transmuraal Platform Amsterdam. Invullen kan snel en wordt vervolgens beveiligd verzonden naar de coördinatoren. Deze sturen het door naar betrokken zorgverleners en monitoren het verloop en koppelen de reactie ook terug naar de melder.

Accountmanager eerste lijn Marieke Poel zal als coördinator namens OLVG binnen deze pilot fungeren. Marieke heeft alle vertrouwen in de deelnemers: ‘Ik ga ervan uit dat iedereen het tot zijn professionele verantwoordelijkheid rekent dat ze met een melding doen wat nodig is. Door te weten wat en waar het mis gaat, kunnen we samen de patiëntoverdracht veiliger maken.’

 Binnenkort wordt u nader geïnformeerd over de pilot en de startdatum.