Overzicht nieuws
Uitgelicht | Dinsdag 3 oktober 2017

Oktober: extra aandacht voor borstkankerpatiënten

In Nederland krijgt één op de acht vrouwen de diagnose borstkanker. Dat is niet alleen lichamelijk ingrijpend, maar kan ook flinke emotionele, psychische en sociale impact hebben. OLVG biedt daarom, naast medische zorg, persoonlijke begeleiding. Afgestemd op de individuele situatie en wensen van elke patiënt. Ieder jaar tijdens de landelijke borstkankermaand organiseren de casemanagers van OLVG nóg iets  extra’s voor borstkankerpatiënten.

Dit jaar is er tijdens twee speciale themamiddagen extra aandacht voor beweging en gezonde voeding. Beide kunnen helpen om kanker en chemotherapie beter te doorstaan en er sneller van te herstellen.  

11 oktober OLVG, locatie West - Informatiebijeenkomst: Borstkanker, hoe nu verder?

Wat kan het effect zijn van voeding tijdens en na de behandeling van borstkanker? Wat kan ik verwachten van de nacontroles? Wat kunnen de late gevolgen zijn van borstkanker? Artsen, verpleegkundigen en andere deskundigen geven antwoord op deze en vele andere vragen tijdens deze informatiebijeenkomst op OLVG, locatie West.

Een groot gedeelte van de dag is er ook een informatiemarkt in de centrale hal van het ziekenhuis. Hieraan nemen verschillende patiëntenverenigingen deel en er wordt onder andere informatie over pruiken en borstprotheses gegeven.

19 oktober - Clinic: Boksen tegen borstkanker in de Vondelgym

Beweging is heel belangrijk voor het herstel tijdens en na de behandeling van borstkanker. Helaas is het niet altijd makkelijk om in beweging te komen of te blijven. Daarom organiseren we in samenwerking met de Vondelgym een sportieve middag met bokslessen en aandacht voor gezonde voeding.

De boksclinic is mede mogelijk gemaakt door o.a.: Vrienden van OLVG, Agendia en Roparun

Bekijk de volledige programmering van onze themamiddagen 

Oncologisch Centrum Amsterdam

OLVG is verbonden aan Oncologisch Centrum Amsterdam, een samenwerking van OLVG en het BovenIJ ziekenhuis. Twee keer per week is er een multidisciplinair overleg waarbij de borstkankerpatienten van beide ziekenhuizen gezamenlijk worden besproken.

Het oncologisch Centrum behandelt meer dan de helft van de patiënten met kanker of de verdenking hierop in Amsterdam en omstreken. Dat doen wij met inzet van de nieuwste medische inzichten en technieken. Betrokken, toegewijd en altijd met oog voor de mens achter de patiënt.

Ook het BovenIJ ziekenhuis organiseert een verwenmiddag voor (ex)borstkankerpatiënten. Bekijk het volledige programma

 

 

Betrokken zorgverleners en afdelingen